Voorkom roest op de auto

Als je een auto in je bezit hebt, dan zul je er ook voor moeten zorgen dat je de auto goed blijft onderhouden. Als je het hebt over het onderhoud van de auto kun je zeggen dat dat een heel breed begrip is. Hierbij kunnen verschillende dingen van belang zijn. Een van die dingen is het voorkomen van roest op de auto. Hiermee voorkom je dat je Roest auto herstellen moet. Roest zorgt ervoor dat je auto er minder fraai uit zal zien en een auto met roest daalt behoorlijk in waarde. Daarom is roest auto herstellen iets dat je moet zien te voorkomen. Maar hoe voorkom je dan dat je roest auto herstellen moet? 

Het wegwerken van krasjes

Als je krasjes op je auto hebt, dan kunnen die krasjes ervoor zorgen dat je roest op je auto zal krijgen. Daarom is het belangrijk om deze krasjes meteen weg te werken. Hiermee voorkom je roest auto herstellen.

Door de krasjes kan de verflaag van de auto af gaan bladderen. Hierdoor is het makkelijker voor roest om zich te kunnen vormen. Als je dus een kras op je auto hebt zitten dan doe je er goed aan deze zo snel mogelijk weg te werken. Auto roest herstellen is dan niet nodig, want je bent de situatie voor.

Controleer regelmatig je auto op roestplekken

Auto roest herstellen voorkomen kun je doen door regelmatig de auto te controleren op aanwezige roestplekken. Door dit te doen kun je al heel snel handelen mocht je een klein roestplekje tegenkomen op je auto. 

Als je de roest vroeg ontdekt heb je als voordeel dat de schade aan de lak van je auto beperkt zal blijven. Beperk de roest controle niet alleen tot de buitenkant, maar kijk ook aan de binnenkant. Ook aan de binnenkant zitten delen die zouden kunnen gaan roesten. 

Was en wax je auto regelmatig

Als je je auto regelmatig schoonmaakt zorg je ervoor dat de kans dat er roest ontstaat op je auto verkleind zal worden. Maar met alleen wassen ben je er nog niet, je moet na een wasbeurt de auto ook voorzien van een wax laag.

Met een goede waslaag zorg je ervoor dat je auto op een ultieme manier beschermd is tegen roestvorming. Een wax laag voorkomt namelijk dat er zuurstof bij de toegang naar het ijzer kan komen mocht er een beschadiging in de laklaag en de verflaag zitten.

Schuren en lakken van je auto

Mocht je veel kleine beschadigingen in de auto hebben zitten dan zou je er goed aan kunnen doen om de dat deel helemaal te schuren en opnieuw te voorzien van een laklaag. Als de roest in de beginfase zit kun je het best beginnen met schuren op de plek van de beschadiging. 

Als je je auto regelmatig controleert op aanwezige roestplekken ben je er snel bij en kun je adequaat gaan handelen door die plekken te gaan schuren en lakken. Je moet wel goed kijken naar de grootte van de roestplek en de plaats waar de schade zich bevindt. 

Mocht het de carrosserie zijn die aan het roesten is, dan is het aan te raden om met de auto langs de garage te gaan om te laten kijken naar de roestplekken. Het is van groot belang dat een professional hier naar kijkt om de veiligheid van de auto zeker te kunnen stellen. 

Het toepassen van een anti roest behandeling

Het doen van een anti roest behandeling voorkomt dat er roest op de auto kan ontstaan. Helemaal wanneer de auto wat ouder is en de onderdelen van de auto wat gevoeliger zijn voor roest doe je er goed aan om deze anti roest behandeling te doen. 

Met name aan de onderkant van de auto kun je veel profijt hebben van de anti roest behandeling. Ook de randen van de carrosserie kun je preventief behandelen. Er zijn verschillende plaatsen van de auto die er bekend om staan snel en makkelijk te gaan roesten. Voorkomen is beter dan genezen. 

Maak gebruik van een autohoes

Het gebruiken van een autohoes is ook een hele goede manier waarop je schade aan je auto zou kunnen voorkomen. Als je je auto met een autohoes zou bedekken dan voorkom je dat de auto in aanraking komt met zonlicht.

Met een autohoes bescherm je de auto ook tegen beschadigingen door invloeden van het weer of andere verkeersdeelnemers. De autohoes zal dan de eerste klap opvangen om de schade te kunnen voorkomen.

Hoe kun je roest verwijderen? 

Als je roestplekken op metaal hebt dan kun je deze maar beter snel verwijderen. Roestplekken kunnen de onderliggende laag aantasten en het zorgt ervoor dat het stuk metaal waar de roest zit er verwaarloosd uit gaat zien. 

Als je roest niet op tijd verwijdert wordt het oxidatieproces in gang gezet en zal de roest zich steeds sneller en verder uit gaan breiden. Maar hoe kun je van die beginnende roestplekken afkomen dan? Voor het verwijderen van roest kun je verschillende huishoudelijke middelen gebruiken: 

  • Azijn; het zuur van de azijn bijt door de roest heen
  • Baking Soda
  • Limoen en zout; de zuren van de limoenen lossen het roest op
  • Cola; het is algemeen bekend dat cola roest op kan lossen
  • Aardappel; wrijf de aardappel tegen de roestplek, dot werkt alleen bij de kleine roestplekjes
  • WD40; ook WD40 kan een bijdrage leveren bij het verwijderen van roest

Mocht je het gebruiken van de huishoudelijke middelen niet prettig vinden, dan kun je ook kiezen voor een meer professionele manier van roest verwijderen. Hiervoor heb je dan wel een ontweringswater nodig. Dit is een bijtend zuur dat met water vermengd is. 

Met ontweringswater ben je in staat om roest te verwijderen van autolak. Dit moet wel zo snel mogelijk gebeuren nadat het roesten  begonnen is. Hoe eerder de roestplek behandeld is hoe minder kans je hebt dat de roest zich verder uit zal gaan breiden en voor nog meer schade kan zorgen. Door adequaat te handelen zorg je ervoor dat je auto er altijd strak en glanzend uit zal zien.