In 3 stappen naar de juiste autoverzekering

Sta je op het punt een nieuwe of andere auto te kopen? Dan is dat natuurlijk heel erg spannend. Helemaal wanneer je net je rijbewijs hebt gehaald, is het logisch dat er een hoop op je afkomt. Je staat er nu immers alleen voor! Eén troost, de examinator had je echt niet laten slagen op het moment dat je niet capabel genoeg was geweest om deel te nemen aan het verkeer. Wanneer je op zoek gaat naar een auto, is de kans groot dat je zoektocht online begint. Na het internet te hebben afgezocht, heb je eindelijk een auto gevonden die binnen je budget past en ook nog eens aan je wensen voldoet. Belangrijk is wel om goed te kijken naar de staat van de auto, de prijs in vergelijking met veel andere aanbieders en uiteraard ook de eventueel onderhoudshistorie. Toch is er nog één ding om rekening mee te houden en dat is je autoverzekering. Je bent immers verplicht je auto te verzekeren. Hoe je dit doet, vertellen we je in 3 eenvoudige stappen.

Leeftijd van de auto

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van je auto. Een nieuwe auto heeft vaak meer waarde dan een oudere auto en daarom is het verstandig om te kiezen voor een uitgebreidere verzekering, zoals Allrisk. Voor een oudere auto is een WA-verzekering vaak voldoende. Houd er wel rekening mee dat dit slechts een richtlijn is en dat het verstandig kan zijn om in sommige gevallen toch voor een uitgebreidere verzekering te kiezen. Vooral wanneer je veel onderweg bent en niet de financiële middelen hebt om bij eventuele schade de reparatie te kunnen betalen of in het ergste geval, een andere auto. Kies je er dan voor om je auto Allrisk te verzekeren, dan betaal je maandelijks misschien wel wat meer, maar hoef je niet bang te zijn dat je voor een enorme kostenpost komt te staan.

Maak gebruik van een autoverzekering vergelijker

Met de huidige tijd, kunnen we natuurlijk via het internet alles uitzoeken en vinden. Maak daarom voor het afsluiten van je autoverzekering ook gebruik van de online autoverzekering vergelijker van Pricewise. Het voordeel hieraan is, is dat je nadat je je eigen input hebt geleverd, je verschillende aanbieders krijgt waaruit je kunt kiezen. Op basis van de leeftijd van je auto, de waarde en ook het aantal kilometers wat je verwacht te rijden, krijg je een uitgebreid overzicht met opties. Niet alleen op basis van prijs, maar ook de aanvullende voorwaarden. Zo kan er verschil zitten in de dekking, maar ook het te betalen eigen risico bij schade.

Neem je verzekering jaarlijks onder de loep

Niet alleen je eigen situatie kan veranderen, maar de voorwaarden van je verzekeraar ook. Verstandig is dus om via Pricewise verzekeringen verschillende verzekeraars te vergelijken en af te wegen tegen je eigen verzekering. Het kan namelijk heel goed zijn dat je bij een eventuele overstap een stuk voordeliger uit bent. Overigens is het verstandig niet alleen bij je autoverzekering te doen, maar ook bij de rest van je vaste lasten. Door dit periodiek te doen, kun je jaarlijks tot wel enkele honderden euro’s besparen.