Welke kleur zie je de minste krassen?

Als je een auto koopt wil je natuurlijk ook dat hij er goed uit ziet. Bij het kopen van een auto let je dan ook op het aantal krassen en beschadigingen die er op de auto zitten. Als je de auto ook lang mooi wil houden en je wil een auto waarop je de krassen niet zo veel ziet, dan kun je kiezen voor een bepaalde kleur. Maar voor welke kleur auto zou je dan moeten kiezen? Op welke kleur auto die je de minste krassen? 

Waar let je op als je minder krassen wil zien op je auto? 

Een auto waar je krassen niet zo goed op ziet, die wil iedereen wel. Een auto is een gebruiksvoorwerp. Je kunt bijna niet voorkomen dat er krassen of deuken op komen te zitten. Daarom zou je er goed aan doen om te kijken naar de kleur van je auto. 

Als je kiest voor een donkere auto, dan zul je krassen veel sneller gaan zien. Kleuren waarbij dit het geval is zijn toch zwart, donker paars, donkerblauw en antraciet. Vaak worden deze kleuren gezien als de kleuren voor de meest stijlvolle auto’s. 

Maar rondrijden met een dikke kras op je auto ziet er natuurlijk niet zo heel erg stijlvol uit. Daarom zou je erover na kunnen denken welke kleur auto je dan wel het best zou kunnen kiezen. Er is vast wel een kleur waarbij je de krassen niet zo heel erg ziet. 

Naast de krassen wil je natuurlijk ook een auto hebben waar je niet ieder plekje vuil op zal zien. Dit is natuurlijk ook iets waar je rekening mee zou moeten houden. De kleur van je auto is dus iets waar je echt heel goed over na zou moeten denken. 

Wat is de meest ideale kleur voor de auto?

Als je goed gaat nadenken is er over iedere kleur auto ook wel iets te zeggen. Maar de kleur waar je het minst de krassen op zal zien is toch wel licht grijs. Natuurlijk is het niet zo dat je de krassen helemaal niet meer zal zien. 

Op iedere auto is wel iets te zien. Maar als je een licht grijze auto hebt dan zou je de auto schoon kunnen maken en dan zie je de kras ook weer een stuk minder. Ook lichtgrijs zou een kleur zijn die ook onder de stijlvolle auto’s zou kunnen passen. 

Wat als je toch een kras blijft zien?

Mocht je een lichtgrijze auto hebben en je ziet toch nog een kras. Dan kun je er altijd voor kiezen om de kras weg te werken. Als het een niet al te diepe kras is, dan zou je dit zelf kunnen doen. Is het wel een diepe kras, dan zou je dit beter door een specialist kunnen laten repareren. 

Waarom is het belangrijk krassen weg te werken? 

Als je een kras op je auto hebt is het belangrijk dat je hier wel iets mee doet. Wanneer je de kras laat zitten zal deze na verloop van tijd gaan roesten. Door het roesten zal de omvang van de kras alleen maar groter worden. 

Als je auto eenmaal aan het roesten is dan wordt het van kwaad tot erger. Uiteindelijk zal je auto helemaal onder je weg vandaan roesten als je er helemaal niets aan doet. Roest vreet namelijk al het metaal op. 

Door roest zul je veel minder lang gebruik kunnen blijven maken van je auto. Je zult dan veel sneller op zoek moeten gaan naar een andere auto. Dit brengt dan weer onnodig veel kosten met zich mee. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. 

Zelf een kras wegwerken in de lak van de auto

Als je een klein krasje hebt, dan zou je met tandpasta deze kras weg kunnen werken. Doe dan een beetje tandpasta op een zachte doek. Wrijf de tandpasta licht over de kras heen. Poets het daarna met een schone zachte doek uit. 

Herhaal deze handeling net zo lang tot je de kras niet meer kunt zien. Hou wel in de gaten dat deze methode niet altijd werkt. Hij werkt alleen als de kras oppervlakkig is. Is de kras door de laklaag heen, dan zul je iets anders moeten proberen. 

Een andere manier om niet al te diepe krassen te verwijderen is het polijsten van de lak. Met een speciale poetsmachine voor de auto kun je dit doen. Deze machine schuurt dan een dun laagje lak van de auto. 

Nadat je met de poetsmachine bezig bent geweest is de laklaag weer glad en egaal. Er is dan als het goed is helemaal niets meer te zien van de kras die op je auto zat. En dan nog een andere fijne bijkomstigheid. Je auto glimt weer als nieuw. 

Als laatst zou je de kras ook met een kraspen weg kunnen halen. De vloeistof die uit de kraspen komt vult de kras op en hecht zich aan de lak van de auto. Je zult de kras meteen zien verdwijnen. Het voordeel van het gebruiken van een kraspen is dat je de auto niet hoeft te poetsen. 

Wanneer is het verstandig de kras door een specialist te laten repareren? 

Wanneer de kras te diep is, is het niet verstandig om deze dan zelf te repareren. Hiervoor zou je dan echt naar een specialist toe moeten gaan. Een specialist heeft verschillende manieren waarop zij een kras kunnen repareren. 

Vaak is het zo dat alleen de plek van de kras dan gerepareerd hoeft te worden. Voorheen zat je dan een probleem en moest er veel meer meegenomen worden. De specialist kan aan de hand van de diepte van de kras zien en bepalen welke manier het best is voor de kras. 

Vaak wordt er gebruik gemaakt van spotrepair. Dit is niet alleen veel sneller, maar ook nog eens veel goedkoper. De kras wordt geschuurd, bijgewerkt en gepolijst. De afwerking wordt gedaan met een laag van blanke lak. Na de behandeling door de specialist zul je niets meer van de kras terug kunnen vinden.