De beste verzekering voor jouw bestelauto

Wanneer je een bestelauto koopt voor je bedrijf of een bedrijf hebt met diverse auto’s of bestelbussen dan is het erg belangrijk deze goed te verzekeren. In de praktijk blijkt het verzekeren van een bestelauto een hele klus, omdat men niet goed weet hoe hiermee om te gaan of hoe je de juiste verzekering kunt afsluiten. Het verzekeren is echter wel erg belangrijk, want stel je eens voor dat je een ongeluk krijgt of erger nog je bestelauto vliegt in brand? Als deze niet goed verzekerd is, dan kunnen de kosten flink oplopen. Je wilt natuurlijk dat dit gewoon gedekt wordt vanuit de verzekering, maar hoe kies jij de beste verzekering voor jouw auto of bestelauto?

Bestelauto verzekeren doe je gemakkelijk en snel

Je zult misschien denken, dat het een vreselijke klus is om je bestelautoverzekering rond te krijgen. Toch is niets minder waar, omdat een bestelauto verzekeren met een paar klikken of zelfs met één telefoontje geregeld kan zijn. Je kunt de verzekeringen voor je bestelauto meestal binnen een aantal minuten rond hebben, zodat jij gelijk met je nieuwe wagen de weg op kan en ook direct verzekerd rondrijdt. Dit geldt trouwens ook voor andere auto’s, want zoals we allemaal wel weten is onverzekerd rondrijden geen optie en staat daar een flinke boete tegenover. Wat voor bestelauto ben jij van plan te gaan kopen en weet jij al waar jij deze wilt gaan verzekeren?

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van verzekeren?

Je kunt vandaag de dag kiezen uit verschillende autoverzekeringen, waaronder de WA verzekering. Deze verzekering dekt enkel de basiskosten, waardoor jij zelf misschien niet zo voordelig uit bent. Een nieuwe bestelauto verzeker je dan ook liever niet WA, maar deze verzeker je meestal Allrisk. Dit noemt men ook wel WA + volledig casco, hierbij ben je gedekt voor nagenoeg alles schades die er aan je bestelauto kunnen ontstaan. Ook de schades die ontstaan zijn door eigen toedoen, zijn voor een groot gedeelte gedekt. Wist je dat je nog extra opties kunt kiezen bij je verzekeringspakket?

Wat zijn extra opties?

Extra opties boven op je verzekeringspakket, wat zijn dat en wat kun je daarvan verwachten? Extra opties lopen een beetje uit elkaar, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan pechhulp. Je moet er niet aan denken, dat je eenmaal met pech langs de kant van de weg staat en je niet meer voor of achterwaarts kan. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden, waardoor dit een leuke aanvulling kan zijn op je verzekeringspakket. Je zou ook de ladingen in je auto of bestelbus kunnen verzekeren evenals de inzittenden. Dit laatste is misschien niet onverstandig, want inzittenden hebben we allemaal wel eens. De lading hangt natuurlijk af van wat jij zoal wilt gaan vervoeren!

Wat heb je nodig?

Voor het aanvragen van een verzekering voor je bestelauto heb je wel wat gegevens nodig. Zo is voor de verzekering het kenteken erg belangrijk, wat eigenlijk best logisch is. Echter komen er nog wel een aantal andere dingen bij kijken, waaronder de naam van je bedrijf of je eigen naam. Het is wat jij graag wilt, maar het is wel de bedoeling dat de verzekering juist op de goede naam terecht komt. Je kunt al voor je een verzekering afsluit natuurlijk wel contact leggen met een adviseur, om zo de beste verzekering voor jouw bestelauto af te sluiten. Ook is het mogelijk een offerte op maat te laten maken, hoewel je dan niet direct met je bestelauto weg kan rijden. Dit neemt namelijk een klein beetje meer tijd in beslag!