Je auto veilig online verkopen? Dit zijn de beste tips

Het verkopen van je auto, je kent het vast wel. Wat een gedoe kan dat opleveren en het is niet per se de leukste klus, omdat het gewoon de nodige tijd in beslag kan nemen. Je zou ervoor kunnen kiezen dit te laten regelen, zodat jij volledig ontzorgd wordt. Er is namelijk een platform, waar jij je auto volledig ontzorgt kunt laten verkopen. Dat geeft jou een hoop rust en geen stress, waardoor jij je aandacht kunt vestigen op andere zaken! Waar kun je eigenlijk terecht en wat kan men voor jou betekenen, wanneer je eenmaal besloten hebt je auto te verkopen?

Gewoon inschrijven bij OSW

Op het platform OSW kun je terecht voor al je auto’s verkopen, waardoor jij volledig veilig je auto kunt verkopen. Ook zullen ze ervoor zorgen dat je volledig ontzorgd wordt, maar wel in overleg met jou natuurlijk. Je hoeft slechts je auto aan te melden en de reacties en biedingen zijn altijd vrijblijvend. Je kunt hier echter ook terecht als je een motor, caravan of een camper te koop aan wilt bieden.

De verkoop van je auto is zo geregeld

Je auto verkopen via OSW is vrij eenvoudig, want je meldt je auto aan door deze aan te melden en je gegevens in te vullen. Dit neemt hooguit vijf minuten in beslag, maar hou je kenteken wel bij de hand. Eenmaal aangemeld gaan de mensen bij OSW voor je aan de slag en in eigenlijk alle gevallen heb je binnen 24 uur een goed bod. Je kunt zelf bepalen of je dit bod voldoende vindt of dat je wilt gaan voor een hoger bod. Ben je tevreden over het bod dat gedaan is, dan hoef jij helemaal niets meer te doen. Men komt de auto namelijk bij jou ophalen. Je krijgt het bedrag, waarvoor jij akkoord gegeven hebt en de auto wordt gevrijwaard. Gewoon snel, gemakkelijk en geen enkel addertje onder het gras!

Maak goede foto’s

Het is voor de verkoop van je auto wel belangrijk goede foto’s te maken. Je kunt denken aan duidelijke en heldere foto’s van ieder aanzicht van de auto. Ook een foto van de kilometerstand mag eigenlijk niet ontbreken. Dan hebben we het nog niet gehad over het interieur. Kopers zijn dol op heldere foto’s, waarop alles goed zichtbaar is. Dit vergroot immers de kans op een goed bod. Heb je een krasje op je auto zitten, vermeld deze dan wel en zet deze ook op de foto. Kopers willen namelijk niet achteraf te zien krijgen dat er een krasje of een deukje zichtbaar is. Dit laatste zal er ook voor zorgen dat jij in de toekomst net zo gemakkelijk je auto kunt verkopen via OSW.

Dit is, waarom jij je auto online goed kunt verkopen

Je kan misschien een beetje twijfelen, omdat online verkopen wat vreemd voelt. Dit is immers echt een trend geworden, omdat het gemakkelijk en snel geregeld kan zijn. Daarnaast zijn er veel verkopers en kopers online te vinden, omdat het gewoon een heel stuk minder tijd in beslag neemt dan wanneer je dit zelf wilt doen. Denk, maar eens aan alle bezoekjes die je zou kunnen krijgen als jij je auto zelf wilt verkopen. Mensen willen graag kijken en rijden, waardoor dit veel van je tijd in beslag neemt. Tijd die jij waarschijnlijk liever anders wilt benutten, daarnaast is het verkopen van je auto veel sneller gedaan vanwege het brede bereik van kopers. Wanneer meld jij je auto aan bij OSW?