De perfecte gezinsauto? Zo kies je die! 

Een gezinsauto is vaak een belangrijke factor binnen een huishouden. Iedereen in een familie heeft z’n eigen voorkeuren en eisen. De één wil zijn fiets mee kunnen nemen, de ander wil juist dat de kinderwagen een plek heeft. Daarom is de keuze van een gezinsauto een lastigere dan de keuze voor een gewone auto. Welke aspecten daarbij goed zijn om mee te nemen? Dat lees je in dit blog.

Doe de Inventarisatie 

Allereerst is het goed om de wensen en eisen van iedereen goed in kaart te brengen. Wat wil iedereen afzonderlijk en wat zijn de verschillende behoeften? Denk hierbij niet alleen aan de situatie van vandaag de dag, maar denk uiteraard ook aan de toekomst. Welke sporten gaan de kinderen (waarschijnlijk) doen? Ben jij die ouder die ieder weekend langs het voetbalveld gaat staan? Dan is het aan te raden om genoeg ruimte en zitplekken in de gezinsauto te hebben. Ook bij lange reizen is het handig om te checken wat een reis voor iedereen aangenaam maakt. Van stoelverwarming voor de wintersport, tot schermen voor kinderen om hun favoriete filmpjes op te kijken.  

Praktische zaken

Dan nog wat praktische zaken die fijn zijn. Naast genoeg ruimte is dat ook een auto die fijn is op meer ongebaande paden en bijvoorbeeld met een hoge(re) instap. Dit is voor iedereen fijn, en ook in het rijcomfort ga je dit merken. Een mooi voorbeeld van een gezinsauto is de Renault Espace. Deze kopen is eigenlijk voor ieder gezin een verstandige keuze. Het is praktisch en geeft volop ruimte voor iedere passagier, maar heeft daarnaast ook een stoer en mooi uiterlijk. Iets wat natuurlijk ook fijn is want ook de mensen die geen echte autoliefhebbers zijn, zullen zich toch net iets fijner voelen in een mooie auto. Ohja, en het heeft een actieradius van meer dan 1000 kilometer!

Kortom; een gezinsauto is een investering. Maar het is wel een investering die zichzelf weer terugverdiend wanneer je een goede keuze maakt. Wanneer je éénmaal een goede investering hierin doet, dan kun je ook vele jaren vooruit. Zoals we allemaal weten worden kleine kinderen groot, dus koop niet alleen een auto die nu aan de eisen en normen voldoet maar dan is het ook goed om met de toekomst rekening te houden. Dan hoef je niet overbodige uitgaven te doen en kun je jaren vooruit met veilig vervoer.