Je autostoelen weer als nieuw

Je hoeft geen hele gekke dingen uit te halen om de bekleding van je auto te beschadigen. Helemaal als je een roker bent en je rookt ook in de auto, dan zit een ongeluk in een heel klein hoekje. Bij het rijden met een open raam kan het zomaar zijn dat er een vonkje van je sigaret de bekleding van je auto weet te vinden en dan is een brandgat zo ontstaan. Maar wat doe je dan als je je auto bekleding beschadigd hebt? Het komt er dan al snel op neer dat er een auto bekleding reparatie aan te pas zou moeten komen. Maar hoe doe je zo een auto bekleding reparatie dan precies? 

Help er zit een gat in mijn autobekleding

Het ziet er natuurlijk niet zo mooi uit als je een of meerdere gaten in de bekleding van je auto hebt zitten. Een gat zo laten zitten is niet iets dat verstandig is. De kans is natuurlijk altijd aanwezig dat zo een gat verder gaat scheuren als je hier niet iets aan doet. 

Een van de meest voorkomende gaten zijn toch wel de brandgaten van een stukje as van een sigaret. Dit komt doordat er vaak in een auto gerookt wordt. Op het moment dat er een stukje gloeiend as op de autostoel terecht komt begint het meteen te smeulen. 

Als je water of iets anders bij de hand hebt, dan doe je er verstandig aan om het smeulen zo snel mogelijk te stoppen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Maar natuurlijk zijn het niet alleen de brandgaten die kunnen ontstaan

Andere soorten gaten of scheurtjes zijn net zo vervelend en lelijk om te zien. Dit kun je makkelijk oplossen door gewoon een nieuwe hoes over de stoel te trekken. Niemand die het gaatje dan nog kan zien, probleem opgelost zou je zeggen. 

Maar helaas is dit niet de oplossing van het probleem, het gaatje onder de hoes zou nog heel makkelijk verder kunnen gaan scheuren zonder dat je daar erg in zou kunnen hebben. Het repareren van zo een gat wordt naarmate deze groter wordt alleen maar lastiger en duurder. 

Hoe repareer je een gat in je autobekleding?

Een autostoel reparatie kun je op verschillende manieren doen. Je kunt het verdoezelen met de stoelhoes, maar als je echt zuinig met je auto om wil gaan dan kies je voor een autostoel reparatie. Hiermee zou je zelf aan de slag kunnen gaan. 

Als je ervoor kiest de autostoel reparatie zelf uit te voeren, dan moet je natuurlijk wel de juiste materialen hebben om deze reparatie uit te voeren. Zorg ervoor dat je hiervoor een kromme naald hebt en garen in de kleur van de bekleding van je auto. 

Mocht het schuimrubber ook voor een groot deel verdwenen zijn, dan zou je ook een nieuw stuk schuimrubber in het gat kunnen plaatsen voordat je met de naald en het garen in de weer zal gaan om het gat te dichten. 

Naai het gat dicht, maar zorg ervoor dat je niet te dicht op de rand gaat naaien, hierdoor zou het gat verder uit kunnen scheuren. Gebruik daarom een ruime marge vanaf de rand van het gat om te beginnen met de autostoel reparatie. 

Kun je je autostoel niet beter professioneel laten repareren? 

Natuurlijk zou het beter zijn om de bekleding van je auto professioneel te laten repareren. Wanneer je het zelf doet, dan zul je het waarschijnlijk altijd wel blijven zien. Maar als je dit door een professioneel bedrijf laat doen, dan kunnen zijn heel veel van de schade zo instellen dat je er niets meer van zult zien. 

Mocht de schade zo groot zijn dat het repareren ervan niet meer echt mogelijk zou zijn, dan kun je er ook voor kiezen om alle bekleding in je auto te laten vervangen door nieuwe. Je hele auto wordt dan helemaal opnieuw bekleed van binnen. Nadat dit gedaan is, zal je auto er weer als nieuw uit gaan zien. 

Het maakt niet uit van welk materiaal de bekleding in je auto is gemaakt om deze te kunnen repareren. Stof en leer, het is allemaal te herstellen. Mocht je een stof met een patroon hebben, dan kun je het gat beter maskeren, tenzij de hele bekleding vervangen moet worden, maar voor 1 gaatje zou dat wel een beetje overdreven zijn om dan alles meteen helemaal te vervangen. 

Wat zijn de kosten voor het repareren van je autobekleding? 

Bij het berekenen van de prijs die je moet betalen bij het repareren van je auto bekleding wordt er gekeken naar het arbeidsloon en de kosten van het materiaal dat gebruikt zal gaan worden. Het arbeidsloon wordt in rekening gebracht aan de hand van de tijd dat er aan de bekleding gewerkt is om deze te kunnen herstellen of vervangen. 

Al zit er maar een klein gaatje in, de herstelwerkzaamheden die gedaan moeten worden zullen met de grootste zorg worden gedaan. Dit om te voorkomen dat er nieuwe gaten of scheuren zullen ontstaan op dezelfde plek als waar het oude gat heeft gezeten. 

Het is vanzelfsprekend dat het materiaal dat wordt gebruikt ook van een goede kwaliteit moet zijn. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de prijs die je gaat betalen. Voor een betere kwaliteit materiaal betaal je gewoon wat meer. 

Hoe kun je professioneel je autobekleding laten repareren? 

Wanneer je de keuze hebt gemaakt dat je je auto bekleding professioneel wil laten repareren of je wil je auto opnieuw bekleden, dan hoef je alleen maar een afspraak te maken met een bedrijf die deze reparaties uitvoert. Vaak kun je hiervoor terecht bij een schadeherstelbedrijf

Je hoeft dan ook alleen maar een afspraak te maken. Dit kun je telefonisch doen, maar in sommige gevallen zou je het ook online kunnen doen. Wil je van tevoren een globale inschatting hebben van wat het allemaal zou gaan kosten, dan doe je er verstandig aan even langs te gaan. Dan kunnen ze alvast naar de schade kijken een globale prijsopgave aan je geven en kom je niet voor grote verrassingen te staan.