Waarom occasions interessant zijn in de lease

In de markt om een auto te leasen? In dit artikel lees je waarom een occasion voor jou misschien wel interessant kan zijn. Laten we allereerst uitleggen wat de term occasion betekent waar wellicht al een aantal voor- en nadelen uit zullen blijken. 

Wat betekent de term occasion lease?

Occasion lease is wanneer een leaseauto al eens eerder gebruikt is. Het is dus eigenlijk een ander woord voor tweedehands leaseauto. Deze zijn dus voorafgaand gebruikt of ingeruild en krijgen nu een nieuwe eigenaar. Nu je weet wat occasion lease is kunnen we de voordelen bespreken. 

Een lagere leaseprijs

Het verschil tussen een nieuwe of tweedehands auto verschilt natuurlijk per merk, model en welke functies deze auto heeft. Vaak is een occasion auto goedkoper dan een nieuwe leaseauto. Dit komt omdat de auto een lagere aanschafwaarde heeft, hierdoor heb je minder hoge maandlasten als bij een nieuwe leaseauto.

Lagere bijtelling

Wil je zakelijk leasen? Een zakelijke rijder kan profiteren van een lagere bijtelling. Bij gebruikte auto’s blijft een bijtelling vaak gelijk. Bovendien worden de bijtellingspercentages van nieuwe auto’s steeds hoger: dat heb je dus niet bij een occasion.

Veel aanbod

Een auto leasen is enorm populair en lijkt alleen maar te groeien. Door de vele leasers zijn er momenteel ook steeds meer occasions op de markt. Hierdoor kan je nóg sneller de perfecte auto vinden, die zich aan jouw eisen voldoet. 

Kortere leaseperiode

Een leaseperiode ligt vaak tussen 1 of 5 jaar. Wanneer je een occasion leaset, kan je dit ook voor kortere periodes kiezen. Dit maakt occasion lease een flexibele optie.

Startklaar 

Aangezien de occasion al eerder gereden is, maakt dat een occasion startklaar! Het is geen nieuwe auto, dus je hoeft niet te wachten op jouw nieuwe leasebak vanuit de fabriek. Dit is een fijn voordeel. Je kunt hem vrijwel direct meenemen. Wanneer je per direct op zoek bent naar een andere wagen, kun je dus kiezen voor een occasion in de lease.

Voor wie kan een lease-occasion interessant zijn? 

Wellicht denk je na het lezen van deze voordelen meteen: doe mij maar zo’n occasion leaseauto, maar voor wie zijn deze nou echt geschikt? Occasions zijn vooral perfect voor startende ondernemers. Een occasion kan je ook nog relatief nieuw verkrijgen, maar is vaak wel goedkoper dan een spiksplinternieuwe wagen. Hierdoor kan je geld besparen, wat handig is voor jouw beginnende onderneming. Zo rijd je voor een lagere prijs tóch in een mooie leaseauto.

Ook wanneer je simpelweg een leuke auto wilt rijden zonder een lange leasetijd en zorgen, is dit een gemakkelijke keuze. Alle voordelen van het leasen voor een lage prijs.