Welke auto is ideaal voor jouw onderneming?

Sommige mensen hebben een zittend beroep achter een computer op kantoor, anderen hebben een zittend beroep achter het stuur. Sommigen hebben een fijne combinatie hiervan: ze zijn zowel op kantoor als onderweg, bijvoorbeeld naar klanten op locatie. Om het bedrijf draaiende te houden, is een auto in dat geval noodzakelijk. Maar welke auto past nou het beste bij jouw onderneming en welke zou je kunnen overwegen om aan te schaffen? We nemen je graag mee tijdens deze virtuele autozoektocht. 

Pakketjes afleveren

Als grotere ondernemer laat je je pakketjes misschien wel bezorgen door de grotere spelers als PostNL of DHL. Echter, voor lokale ondernemers is dat in sommige gevallen niet heel lucratief of effectief. Geldt dat ook voor jou? Een Fiat Ducato kopen kan een goede oplossing zijn. Deze auto is groot genoeg om meerdere pakketjes in te vervoeren van verschillende groottes. Het is daarentegen wel een grote bestelwagen, dus manoeuvreren door smalle straatjes in een binnenstad of nauwe weggetjes op het platteland gaat wellicht wat lastiger. Een Fiat Ducato is overigens ook perfect als je bijvoorbeeld een stucadoor- of schildersbedrijf hebt. Je kunt gemakkelijk al je benodigdheden transporteren en het overzicht houden, omdat het een ruime wagen is. Ideaal dus!

Klantbezoek

Heb je veel sales medewerkers in dienst? Die zullen waarschijnlijk regelmatig bij klanten op bezoek gaan om een goed verkooppraatje te houden. Je wilt daarbij natuurlijk ook dat zij in een fatsoenlijke wagen aan komen zetten die niet te patserig is. Een Jeep Compass selecteren voor jouw medewerkers is dan misschien wel de beste keuze. Deze auto is stijlvol, stoer en maakt ook zeker een indruk, maar voelt niet extreem aan zoals een Porsche of Audi. Potentiële klanten zullen daardoor niet overweldigd raken. Het ligt er natuurlijk wel weer aan in wat voor branche het bedrijf actief is: voor een advocaat is een duurdere auto logischerwijs niet heel gek. Een Jeep Compass is dus een mooie middenweg.

Hulp

Tegenwoordig bestaan er ook veel zelfstandige ondernemers die bijvoorbeeld thuishulp aanbieden. Denk hierbij aan schoonmaken of bijles geven. Zij moeten vaak gedurende de dag van hot naar her reizen. Een kleinere auto waarmee je gemakkelijk parkeert en je snel en veilig door het verkeer beweegt, is dan ideaal. Een Fiat 500 van Autowinkel is een goede optie. Naast dat het een fijne en gemakkelijke auto is om in te rijden, ziet hij er ook nog eens stijlvol en nederig uit. Perfect dus voor de eerder genoemde branches!