Sommige accessoires voor de auto zijn geen luxe

Nieuwe auto’s hebben altijd een vanaf prijs. Om de auto aan te kleden met handige en dikwijls ook nuttige accessoires gaat de optieteller lopen. Denk aan een goede plek voor de smartphone of veilig achteruitrijden en het hebben van een dodehoek spiegel. Er zijn genoeg accessoires die de veiligheid verhogen, het comfort, maar ook zorgen voor een opgeruimde auto.

Veilig gebruik van de smartphone

De smartphone willen we elk moment bij ons hebben. Er zijn handige gadgets om de smartphone vast te zetten in een houder en op te laden. Het is verboden om een smartphone tijdens het rijden vast te houden. Het beste is om het ‘Niet storen tijdens autorijden’ in te schakelen. De boete die je kunt krijgen bij het ongeoorloofd gebruik bedraagt 250 euro. Een smartphone mag wel gebruikt worden als het in een houder zit.

Hoe hou je de auto schoon?

Een schone auto rijdt een stuk prettiger. Met een handige compacte autostofzuiger kun je snel de auto schoonzuigen. Het zijn in feite kruimeldieven voor de auto. De stofzuigertjes zijn oplaadbaar en hebben een redelijke zuigkracht. Vooral de merken Philips en Dyson komen goed uit de testen. Een extra afvalbakje draagt ook bij voor een opgeruimd gevoel. Het voorkomt rondslingerend afval in de auto. Voor de bagageruimte zijn er handige tassen en organisers zodat voorwerpen niet gaan schuiven. Voor grote en lichte spullen is een dakkoffer te overwegen.

Veilig achteruit kijken en rijden

Comfort tijdens het rijden wordt zeker bereikt met parkeersensoren of nog beter een achteruitrijcamera. Ook een dodehoekspiegel is eigenlijk geen overbodige luxe. Hetzelfde geldt voor een dimmende binnenspiegel die in de donker verblinding voorkomt. Voor kinderen zijn er veilige autostoelen en voor de hond zijn er speciale transportbenches. Zorg wel dat je de accessoires koopt van een gerenommeerd merk en in een speciaal zaak zoals Dakdragerwinkel.nl. Dan weet je zeker dat de spullen goed zijn.

Sommige spullen zijn verplicht om bij pech onderweg de veiligheid te waarborgen. Denk aan een reflecterend vest, EHBO-koffer, gevarendriehoek, noodhamer, brandblusser en gereedschap om een band te kunnen wisselen. Ook handig een extra benzinevoorraadje in een veilige metalen brandstof jerrycan. Ze zijn er vanaf 5 liter.