De inrichting van een garagebedrijf

Wanneer je een garagebedrijf wil beginnen of je gaat je garagebedrijf restylen dan heb je ook een nieuwe inrichting nodig. Maar hoe zou dat er dan uit moeten komen te zien? En wat heb je daar dan allemaal voor nodig? Dit zijn allemaal dingen waar je van tevoren goed over na moet denken. In dit artikel kun je meer te weten komen over de inrichting van je garagebedrijf. Waar moet je beginnen? En hoe kun je dit het beste aanpakken? 

Het inrichten van je garage

Als je je garagebedrijf in wil gaan richten, dan moet je dit wel op een professionele manier doen. Je bent tenslotte een bedrijf. En als bedrijf wil je natuurlijk professionaliteit uitstralen. Als een klant bij je binnenkomt heeft de klant meteen een eerste indruk. Hoe zorg je ervoor dat deze professioneel zal zijn? 

Het inrichten van een garagebedrijf is een klus die niet onderschat moet worden. Er zijn veel dingen die je nodig hebt voor het inrichten van je garagebedrijf. Zo moet de werkplaats ruim opgezet worden. De plaatsen waar gewerkt moet worden moeten ruim opgezet worden. 

Dit heeft er alles mee te maken dat je soms met meerdere machines bezig moet zijn om aan een voertuig te kunnen werken. De ruimte moet er dan wel naar zijn dat je daar dan ook mee kunt werken. 

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je je gereedschap op een nette en professionele manier opruimt als je klaar bent met sleutelen. Op die manier hou je je garage ook netjes en overzichtelijk en iedereen weet dan ook meteen de spullen weer te vinden als ze willen beginnen aan een klus. 

Het organiseren van de gereedschappen zou je kunnen doen met behulp van een lockerkast. Dit is een kast die ook voorzien is van kluisjes. Zo zou je het duurdere gereedschap daar ook in op kunnen bergen.

De deuren van de kluisjes in de lockerkast zijn van metaal gemaakt. En zijn voorzien van een cilinderslot. Ze zijn van sterk materiaal gemaakt en kunnen jaren mee gaan. Door het zware metaal is de lockerkast een onmisbaar item in je garagebedrijf. 

Wat heb je nog meer nodig voor de inrichting van je garagebedrijf? 

Naast de lockerkasten is het ook belangrijk dat je medewerkers het werk ook zittend kunnen doen. Hiervoor zou je dan een tabouret kruk of een werkkruk moeten hebben. Om op plaatsen die boven de macht liggen te kunnen komen zijn olifantspoten of een ander soort opstapkruk handig.

Daarnaast zul je vaak gebruik maken van banden. Als je de standaardmaten op voorraad wil hebben liggen, dan is het ook heel handig om bandenstellingen neer te zetten. Zo kun je de banden netjes en georganiseerd bewaren. Ze zijn voor de werknemers dan ook heel snel te vinden. 

Daarnaast moet je natuurlijk ook al het gereedschap in huis hebben dat noodzakelijk is voor het runnen van een garagebedrijf. Het zou jammer zijn als je klanten teleur zou moeten stellen als je het juiste gereedschap niet in huis zou hebben om de benodigde reparatie mee uit te kunnen voeren. 

Als laatste is het dan ook belangrijk om een gezellig hoekje te hebben voor je klanten waar zij even kunnen zitten als zij op hun reparatie kunnen of willen wachten. Een heerlijk koffieapparaat en wat boekjes om te lezen stemt een klant al snel tevreden. Een tevreden klant komt natuurlijk veel sneller weer bij je terug. 

De eerste indruk die je bij een klant achterlaat is er een die nooit meer uitgewist zal worden als je ook waar maakt wat je uitstraalt.