Een auto kopen met een financiering

Een auto kopen, omdat we toe zijn aan een nieuwe doordat de oude niet meer te repareren is. Of juist een auto kopen, omdat dit de eerste auto gaat zijn. Vandaag de dag zijn er mogelijkheden genoeg, want je kunt natuurlijk gewoon een auto kopen door een lening af te sluiten. Een nieuwe auto is veelal een flinke uitgave, waarbij het belangrijk is te kijken wat er voor jou mogelijk is. Wist je dat de leningen voor een auto flink gestegen zijn, net als de prijzen die je voor een auto betaald?  Toch kan het zo zijn voordelen hebben een financiering voor je auto af te sluiten. Heb jij al een auto op het oog die jij graag zou willen kopen of ben je juist nog een beetje zoekende?

Een tweedehands of een nieuwe auto?

Je kunt natuurlijk voor een jong gebruikte auto kiezen, maar een nieuwe heeft iets meer voordelen. Een jong gebruikte auto is veelal voordeliger in aanschaf, maar de onderhoudskosten kunnen redelijk hoog zijn als je hiermee te maken krijgt. Een nieuwe auto geeft je het recht op volledige garantie, waardoor je de eerste periode geen vreselijke onkosten zult krijgen. Enkel de kosten voor jaarlijks onderhoud zullen in eerste instantie voor je rekening komen. Het is echter lastig te zeggen of je beter voor een nieuwe of een tweedehandse auto kunt gaan, want dit hangt eigenlijk af van het budget dat jij ervoor over hebt.

Is een nieuwe auto kopen op financiering lastig?

Een financiering afsluiten voor je nieuwe auto hoeft niet heel erg ingewikkeld te zijn, maar de lening moet wel passen bij je budget. Mocht het niet binnen je budget passen dan zou een aanvraag afgewezen kunnen worden, probeer dus alle informatie duidelijk op een rijtje te hebben. De rente van een lening dient namelijk naast de aflossing wel betaald te worden! Zoals men altijd doet zeggen, geld lenen kost nu eenmaal geld.

Welke lening kun je afsluiten voor een auto?

Er zijn meerdere mogelijkheden als het aankomt op het afsluiten van een financiering, echter wordt een persoonlijke lening het meest gekozen. Dit heeft te maken met het vaste bedrag, dat je hier maandelijks voor betaald. Met een persoonlijke lening betaal je nooit een variabel bedrag, waardoor je altijd weet waar je aan toe bent. Wist je dat je ook zou kunnen kiezen voor het leasen van je nieuwe auto? Je kunt ook een doorlopend krediet afsluiten, maar deze kosten kunnen wat betreft de rente variabel zijn. Een vaste looptijd met een vaste maandlast is, dan misschien wel de beste keuze die je kunt maken.

Worden er veel auto’s verkocht?

Er worden nog steeds heel erg veel auto’s verkocht, maar er wordt misschien wel veel bewuster gekozen. Dit heeft te maken met de vrij hoge aanschafkosten van een nieuwe auto, want om eerlijk te zijn begint de prijs van een nieuwe auto bij bijna twintigduizend euro. In de afgelopen periode zijn er misschien wel een klein beetje, wat te maken kan hebben met de chips die niet voldoende geleverd konden worden. Ook andere onderdelen bleken niet altijd op voorraad, waardoor de bouw van nieuwe auto’s ook een stukje minder was. Er zijn echter nog ruim driehonderdduizend auto’s verkocht.

De elektrische auto

De elektrische auto is flink in opkomst, waardoor je misschien wel de afweging kunt maken of jij dit niet ook zou willen. Op de langere termijn is dit een stuk voordeliger en je hoeft voortaan niet meer te tanken. Wist je dat er vandaag de dag nog subsidies mogelijk zijn voor het kopen van een elektrische auto?

Bron: https://www.becam.nl/gemiddelde-lening-voor-auto-stijgt-naar-e-19-366/