Is shortlease iets voor jou? 

De kans is groot dat je al eens van shortlease gehoord hebt. Shortlease is een begrip dat ook in Nederland steeds populairder wordt bij bedrijven en particulieren. Maar wat is shortlease en waarom shortlease interessant kan zijn voor jou? Je leest het hier. 

Dit is shortlease 

Mocht je nog niet weten wat shortlease is? We leggen het je graag uit. Wanneer je niet wil of kan investeren in de aanschaf van een auto, kan je ervoor kiezen om deze te huren. Je kunt gebruik maken van het voertuig zonder dat je hiervoor forse investeringen hoeft te doen. Maandelijks betaal je voor het gebruik ervan. Waar het bij huren gaat om een periode van een dag tot twee maanden, noem je het lease zodra je een vast contract van minimaal 24 maanden aangaat. Nu is het voor een langere termijn huren van een auto vaak zeer prijzig en is een leasecontract voor een lange vaste periode voor mensen ook beangstigend. Vanuit daar is shortlease ontstaan. Shortlease is een middenweg van huur en lease. Bij shortlease ga je een contract voor twee tot 24 maanden aan met nagenoeg alle voordelen van een leasecontract.  

Waarom kiezen voor shortlease? 

Ten opzichte van huur en lease heeft shortlease meerdere voordelen. Shortlease is: 

  • Voordeliger dan huur 
  • Zonder boeteclausule vroegtijdig op te zeggen 
  • Vaak binnen 24 uur na aanvraag rijden 
  • Eenvoudig up- of downgraden van contract 
  • Geen BKR-registratie 

Wanneer je voor een paar maanden een auto nodig hebt, kan het huren van een auto flink in de kosten lopen. Wanneer je kiest voor shortlease ben je na één maand al voordeliger uit. In tegenstelling tot vaste langdurige leasecontracten, kan shortleasecontracten eenvoudig aanpassen. Of je de auto eerder wilt inleveren, juist verlengen of een andere auto wilt, bij shortlease is dit eenvoudig, zonder boeteclausules geregeld. Wanneer je voor een langere tijd een auto nodig hebt, wil je er niet te lang op hoeven wachten. Het liefst heb je de auto vandaag nog voor de deur staan. Bij een vast leasecontract wordt er een nieuwe auto voor je besteld waarbij de levertijd tot meerdere maanden kan oplopen. Bij shortlease maak je gebruik van jonge auto’s met geen tot weinig kilometers op de teller. De auto’s zijn al in het bezit van de leasemaatschappij waardoor je vaak snel na aanvraag er gebruik van kan maken. Als laatste belangrijk voordeel van shortlease is dat bij shortlease er geen BKR-registratie volgt. Voor veel ZZP’ers en particulieren is het hebben van een BKR-registratie iets wat ze niet willen. Logisch, met een BKR-registratie wordt het moeilijker om nog een lening zoals een hypotheek af te sluiten. Bij een shortleasecontract heb je dit probleem niet. 

Voor wie is shortlease? 

Shortlease is perfect voor startende ondernemers en particulieren. Als startende ondernemer weet je niet altijd hoe je bedrijf er over een jaar ervoor staat, dan wil je jouw auto weer kunnen inleveren of juist omruilen voor een grotere auto zonder dat hier boetes voor in rekening gebracht worden. Het mooie van shortlease, shortlease is ook voor particulieren beschikbaar. Voor een voordelig maandbedrag rijd je in een jonge, nette auto voorzien van alle gemakken. Zoek jij een oplossing voor je mobiliteitsprobleem? Dan is shortlease de oplossing! Shortlease zakelijk of particulier een auto zonder de gevaren van een vast leasecontract.