Elektrische auto’s worden steeds goedkoper en goedkoper

Omdat er steeds meer betaalbare elektrische auto’s beschikbaar komen, verandert het wagenpark in Nederland snel. Niet alleen leaserijders, maar ook steeds meer particulieren stappen over op een elektrische auto.

Recente ontwikkelingen

Recente ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat steeds meer nieuwe auto’s elektrisch zijn. Europese regelgeving zorgt ervoor dat fabrikanten flink moeten investeren in de productie van elektrische auto’s. Tegelijkertijd worden leasemaatschappijen aangemoedigd (en binnenkort zelfs verplicht) om over te stappen op elektrische auto’s. Onlangs hebben de Europese lidstaten afgesproken dat vanaf 2035 alle nieuwe auto’s emissievrij moeten zijn. Dit betekent dat er geen schadelijke uitstoot meer zal zijn. Een grote stap vooruit in het streven naar een schonere en duurzamere toekomst!

De elektrische auto’s zijn echt veel beter geworden in vergelijking met 5 jaar geleden. De meeste elektrische auto’s hebben nu een veel groter bereik, dus dat is geen reden meer om ze niet te overwegen. Goed nieuws voor autoliefhebbers! De productiekosten van elektrische auto’s zijn flink gedaald, waardoor er steeds meer betaalbare modellen op de markt verschijnen. Het wordt dus steeds makkelijker om jezelf te trakteren op zo’n milieuvriendelijke wagen.

Dit is de goedkoopste elektrische auto

Heb je gehoord van de Dacia Spring? Nu kan je voor slechts 20. 710 euro een volledig elektrische auto kopen! Het is op dit moment de goedkoopste elektrische auto op de markt. Houd er wel rekening mee dat het echt een compacte stadsauto is, dus misschien voldoet het niet aan al je wensen. Maar hey, het is een betaalbare optie om groener te rijden in de stad! Met vier zitplaatsen en een bagageruimte van 290 liter is het niet ideaal als familie auto. Met een actieradius van van maximaal 230 kilometer leg je ook geen hele grote afstanden af. Of de Dacia Spring voor jou geschikt is, hangt af van wat je plannen er mee zijn. Ben je op zoek naar een familie auto waar je met je gehele gezin op een comfortabele manier lange afstanden aflegt? Dan is de Dacia Spring niet de juiste auto. Met geld dat je uitspaart kan men zoveel doen, zoals nieuwe hobbies oppikken of eens een gokje wagen op sport of paardenrennen. Momenteel een van de meest vertrouwde websites voor sportgokken is betFIRST.

Andere goedkope elektrische auto’s

Naast de Dacia Spring zijn er nog meer betaalbare elektrische auto’s beschikbaar op de markt. Zo kun je al een Renault Twingo E-tech krijgen vanaf 24. 190 euro. Voor dat bedrag krijg je weer een compacte stadsauto met een actieradius van 190 kilometer, dus niet heel ver, maar wel perfect voor in de stad!

Zelfs Citroën doet mee aan de elektrische auto’s! Ze hebben onlangs aangekondigd dat ze een betaalbare elektrische auto op de markt gaan brengen. Voor bijna dezelfde prijs als een Renault Twingo E-tech kun je nu de Citroën ë-C3 kopen. Citroën pakt uit met een elektrisch model dat minder dan 25. 000 euro kost. Maar daar blijft het niet bij, want tegen 2025 willen ze zelfs een nog goedkopere elektrische auto op de markt brengen voor minder dan 21. 000 euro! Ambitieus, toch?

Europese automerken zijn druk bezig om de concurrentie aan te gaan met hun Aziatische rivalen door steeds betaalbaardere elektrische auto’s op de markt te brengen.

Betaalbare elektrische auto’s in de nabije toekomst

Volkswagen, Tesla en Kia zijn toonaangevende autofabrikanten die zich volop toeleggen op de productie van betaalbare elektrische auto’s. Ze begrijpen dat duurzaamheid belangrijk is en willen elektrisch rijden voor meer mensen toegankelijk maken. Door hun inspanningen worden de voordelen van elektrisch rijden steeds breder beschikbaar voor iedereen.

Volkswagen ID.2

Check deze nieuwe ontwikkeling! De Volkswagen ID. 2 is net geïntroduceerd en binnenkort verkrijgbaar in Nederland. Wat echt gaaf is, is dat de binnenruimte vergelijkbaar is met die van een Volkswagen Golf. Dat betekent genoeg ruimte om comfortabel te rijden en je spullen mee te nemen! De Volkswagen ID. 2 heeft een behoorlijk goeie actieradius van 450 kilometer. En dat voor minder dan 25. 000 euro!