3 tips om je auto schoon te houden

Ben je moe dat je auto steeds vies is? Wil je ook dat hij mooi in de zon blinkt in de zomer? Is de wasstraat tegenwoordig te duur of heb je geen zin om er naar toe te gaan? Lees dan snel verder. Je kunt je auto prima zelf schoonmaken, er zijn tegenwoordig zoveel manieren en autopoets middelen om je auto goed schoon te krijgen. Een auto schoonmaken is gelukkig niet zoals de badkamer die elke week weer schoon moet. Als je het goed doet, hoef je je auto maar hoogstens 2 tot 3 keer per jaar een grote schoonmaakbeurt te geven!

Maak je voorruit schoon zoals de ramen van je woning

Als je veilig de weg op wilt gaan moeten alle ruiten maar met name de voorruit natuurlijk brandschoon zijn. Zoals bij alle andere ramen in je huis kun je ook voor autoramen gewoon een glasreiniger gebruiken. Spuit de glasreiniger op het raam en wrijf het uit met een doekje. Het wordt aangeraden om de lijnen van de achterruitverwarming te volgen zodat je deze niet per ongeluk beschadigt. Vergeet ook zeker niet de lampjes en spiegels niet schoon te maken.

Een vlekkeloze carrosserie

Je carrosserie regelmatig onderhouden is zeer belangrijk aangezien de carrosserie het grootste zichtbare onderdeel van je auto is. Als je wilt kun je speciale producten gebruiken om het schoon te houden, maar dit kan aardig in de kosten oplopen en dat willen we niet. Gelukkig hoef je geen geldboom in je tuin te hebben , aangezien er een heel goedkoop en simpel alternatief is. Pak een droge doek, een spons en een emmer water gemengd met groene zeep en begin maar met schrobben. Zorg natuurlijk wel dat je het vuile water vervangt door middel van een beetje witte azijn toe te voegen. Dit voorkomt kalksporen.

Pas op voor de kunstof onderdelen

Kunststof schoonmaken is niet altijd even makkelijk en al helemaal niet in de auto. Maar als je eraan begint, zorg dan wel dat je juiste producten gebruikt, anders kan het flink fout gaan. Een ongeschikt schoonmaakmiddel laat namelijk sporen achter en ruimt stof ook niet helemaal op. Glasreinigers zijn goed om eenvoudige stoffen te verwijderen. Als je een sopje gebruikt moet je er achteraf wel voor zorgen dat je alles goed afspoelt , behalve natuurlijk alle elektrische onderdelen zoals het dashboard. Zorg dat je het weer droog maakt met een doekje. Ten slotte zijn er nog specifieke producten gebaseerd op plantaardige was.