Een pick-up; veelzijdiger dan je denkt!

Het beeld omtrent een pick-up wil nog wel eens achterhaald zijn. Mensen associëren het met de ideale auto voor klusjesmannen en hoveniers, maar realiseren zich niet dat een pick-up voor veel meer beroepen en families geschikt is. Een pick-up is tegenwoordig in zoveel verschillende versies en uitvoeringen verkrijgbaar, dat het voor iedere situatie geschikt is. Van de perfecte bedrijfsauto, tot zelfs de ideale gezinsauto. In welke situaties de pick-up ideaal is? Dat lees je in dit blog.

Pick-up als gezinsauto

De pick up als gezinsauto is wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Toch zal dit beeld snel veranderen wanneer je de verschillende uitvoeringen en opties binnen de verschillende pick-ups bekijkt. Zo zijn er tegenwoordig veel pick-ups die voorzien zijn van een dubbele cabine. Dit biedt volop ruimte voor het hele gezin. Een pick-up is dan ook de perfecte auto voor het gezin dat van avontuur houdt. De fietsen en andere spullen kunnen eenvoudig in de laadbak geplaatst worden, en de auto kan ook onbegaanbaar terrein gemakkelijk trotseren. Van het gezin met een voorliefde voor paardrijden, motorsport of mountainbiken, de pick-up is voor deze families onmisbaar.

Pick-up voor ieder bedrijf

Er zijn maar weinig ondernemers en bedrijven die niet regelmatig aan groot vervoer moeten doen. Van de meubelzaak, de schilder tot de fietsenmaker; allemaal beroepen waarbij je de wagen nog wel eens vol moeten laden met (grote) spullen. Een pick-up is voor deze gelegenheden dan de perfecte optie. In tegenstelling tot andere laadwagens is er (bijna) geen limiet in hoogte van je spullen, en ook qua breedte heb je vaak nogal wat mogelijkheid tot speling. Daarmee voorkom je extra kosten om externe vervoerders in te schakelen en zo kun je je klanten op hun wenken bedienen. Naast de praktische kant zijn de motorische voordelen van een pick-up ook zeer groot. Een pick-up is zo ontworpen dat het een krachtigere motor heeft en hoger op de banden staat. Ideaal voor zwaar vervoer op lastige ondergronden.

Kortom, van een pick-up Transporter tot een pick-up met dubbele cabine; er zijn tegenwoordig heel wat uitvoeringen op de markt. Dit zorgt ervoor dat de pick-up is uitgegroeid tot de perfecte auto voor vele situaties. Het doet prima dienst als gezinsauto, maar ook als bedrijfsauto is het onmisbaar. De praktische voordelen gecombineerd met de motorische kwaliteiten zorgen voor een sterke auto waar je altijd op kunt vertrouwen! En de prijs? Die valt vaak reuze mee!