Startproblemen met uw auto?

Home Startproblemen met uw auto?

Lees de meest voorkomende oorzaken voor startproblemen

Vraag gratis offertes aan bij garages in uw buurt. Vergelijk prijs, service en afstand. En vind snel de juiste garage om uw auto te laten repareren.

Startproblemen met de auto hebben we allemaal wel eens. Het komt dan ook nooit goed uit wanneer er startproblemen optreden. Maar door te weten waar dit mee te maken heeft kunt u dit probleem voor zijn! Hieronder leest u waar de meest voorkomende startproblemen door kunnen ontstaan.

Diagnoseoplocatie.nl

Diagnoseoplocatie.nl

1. De accu Het meest voor de hand liggende probleem is de accu. De accu kan door ouderdom, of warmte en kou, zijn kracht verliezen. Het starten van de auto vraagt veel stroom van de accu. Dus zodra de accu zwakker wordt zal dit gepaard gaan met startproblemen. Laat uw accu minstens eens per jaar testen op kracht (stroom). De krachtafname van een accu gaat geleidelijk. Indien u een meetbare daling in stroom waarneemt, dan is het tijd deze te vervangen. Daarnaast kan een lange rit (50+ km) de accu goed doen. Wanneer u alleen maar korte stukjes rijdt krijgt de accu niet genoeg tijd om volledig bij te laden.

Accu

Accu

2. Bougies en bougiekabels De bougies geven een vonk af voor ontbranding in de motor. Deze zitten in de kop van de motor opgeschroefd. Indien de bougies te lang niet vervangen zijn, of niet goed aangedraaid zijn, kan dit startproblemen of onregelmatig lopen van de motor veroorzaken. De bougies krijgen stroom van de bougiekabels. Deze kabels kunnen uitdrogen met de tijd en dus scheurtjes vertonen. Wanneer dit het geval is, geven ze de elektriciteit niet meer goed door aan de bougie. Dus ook dit moet in de gaten worden gehouden. De klachten van slechte bougiekabels zijn zelfde als die van kapotte bougies.

Bougies en bougiekabels

Bougies en bougiekabels

3. Benzinefilter Dit komt niet heel vaak voor. Maar wanneer een benzinefilter dusdanig oud is kan het verstopt raken. Wanneer deze verstopt raakt kan de benzine niet goed worden doorgepompt naar de motor. Het is dus belangrijk om dit bij elke grote beurt mee te laten vervangen. Ongeacht of dit nu al problemen geeft of niet. Door deze preventief te vervangen kunt u problemen met de benzinefilter uitsluiten.

Benzinefilter

Brandstoffilter

4. Startmotor De startmotor zorgt ervoor dat de zuigers in de motor elektrisch (met behulp van de accu) ronddraaien. Dit hoeft maar een paar seconden totdat de bougies de vonk afgeven. Daarna loopt de motor op benzine of diesel. De startmotor is met vertandingen verbonden met de motor. Deze vertandingen kunnen door ouderdom slijten, waarna ze kunnen slippen en de motor dus niet goed wordt aangedraaid. Dan is het tijd om de startmotor te vervangen. Bij nieuwe auto’s (tot 3 jaar) mag dit in feite niet voorkomen omdat de startmotor meestal veel langer meegaat.

Startmotor

Startmotor

Er zijn uiteraard meer factoren waardoor een auto niet goed zal starten. Maar wanneer u deze punten uitsluit bent u al een stuk zekerder op weg!

Vraag gratis offertes aan voor een onderdeel vervangen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.