Distributieriem vervangen Opel Astra

Home Distributieriem vervangen Opel Astra

Distributieriem van uw Opel Astra laten vervangen? Lees wanneer deze vervangen moet worden en wat de kosten zijn

Vervang de distributieriem van uw Opel Astra voor de beste prijs door offertes te vergelijken

Het tijdig vervangen van uw auto distributieriem is belangrijk. Want wanneer de distributieriem knapt is de kans op motorschade groot. Bij een Opel Astra hoort de distributieriem tussen de 60 en 80 duizend km vervangen te worden. Er is ook een tijdsbestek voor wanneer de distributieriem vervangen moet worden indien u weinig kilometers rijdt. Dit is voor de Opel Astra vier jaar. Voor specifieke informatie kunt u het onderhoudsboekje van uw Opel raadplegen.

Distributieriem vervangen Opel Astra

Wat doet de distributieriem?
De distributieriem in een Opel Astra is een getande riem die de overbrenging vormt tussen de krukas en één of twee nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden.

Wat wordt er mee vervangen samen met de distributieriem?
Behalve de distriebutieriem zelf, wordt aangeraden om ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp van uw Opel Astra mee te laten vervangen. En doordat de waterpomp wordt vervangen zal de koelvloeistof ook vervangen moeten worden.

Deze onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Wanneer één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt vervangen, moet de riem er weer af om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan hoge arbeidskosten mee samen. Daarom wordt altijd aangeraden om deze onderdelen mee te nemen bij het vervangen van uw Opel Astra distributieriem.

Kosten distributieriem vervangen voor een Opel Astra

Gemiddeld kost het vervangen van een distributieriem voor een Opel Astra €400,-. Door offertes te vergelijken kunt u met gemak 25% besparen op deze prijzige klus.

Vraag gratis offertes aan voor distributieriem vervangen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.