4 tips bij het importeren van een nieuwe auto

Het importeren van een nieuwe auto is net als het starten van een nieuw avontuur op vier wielen. Of je nu op jacht bent naar een uniek model dat je hart sneller doet kloppen, of gewoon op zoek bent naar een goede deal over de grens, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. In dit artikel gaan we in op vier cruciale punten waar je aan moet denken bij het importeren van een nieuwe auto, zodat je klaar bent voor dit opwindende avontuur op de weg.

Controleer de kosten

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken bij het importeren van een nieuwe auto zijn de kosten. Naast de aanschafprijs van de auto zelf, zijn er nog een aantal andere kosten waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan transportkosten, invoerrechten, BPM aangifte auto en eventuele aanpassingen die nodig zijn om de auto te laten voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van alle kosten voordat je besluit om een auto te importeren.

Controleer de specificaties

Voordat je een auto importeert, is het essentieel om grondig de specificaties van de auto te controleren. Zorg ervoor dat de auto voldoet aan de Nederlandse eisen op het gebied van veiligheid, milieu en belastingen. Controleer ook of de auto beschikt over de benodigde documenten en keuringsrapporten. Het niet voldoen aan deze eisen kan niet alleen leiden tot hoge kosten en problemen bij het invoeren van de auto, maar ook tot juridische complicaties en vertragingen in het proces. Het is dus van groot belang om alles nauwkeurig te controleren voordat je overgaat tot import.

Regel de juiste papieren

Bij het importeren van een nieuwe auto is het van groot belang om de juiste papieren te regelen. Denk hierbij aan het kentekenbewijs, de aankoopfactuur, het keuringsrapport en eventuele documenten die nodig zijn voor de BPM aangifte auto. Zorg ervoor dat je alle benodigde papieren bij de hand hebt en dat deze in orde zijn voordat je de auto laat importeren. Het niet hebben van de juiste papieren kan leiden tot vertragingen en extra kosten.

Laat de auto keuren

Voordat je echt de stap zet om de auto te importeren, is het slim om hem eerst even grondig te laten checken. Zo voorkom je onverwachte verrassingen en kun je eventuele probleempjes op tijd aanpakken. Laat de auto keuren door een erkend keuringsstation en zorg ervoor dat je een officieel keuringsrapport krijgt. Dat rapport kan je later van pas komen bij de RDW-keuring en bij het regelen van het Nederlandse kenteken. Het is een extra zekerheidje om alles soepel te laten verlopen.