5 besparingstips

Home 5 besparingstips

5 tips om uw auto onderhoudskosten binnen de perken te houden

Vraag gratis offertes aan bij garages in uw buurt. Vergelijk prijs, service en afstand. En vind snel de juiste garage om uw auto te laten repareren of onderhouden.

Wist u dat u honderden euro’s per jaar kunt besparen op de onderhoudskosten van uw auto, als u simpelweg de manier waarop u met uw auto omgaat verandert? Het zijn de kleine dingen die op jaarbasis een groot verschil maken.

Hier een aantal handige tips!

1. Voorkom abrupt remmen
Dit kunt u doen door verder vooruit te kijken en te anticiperen. Uw remmen zullen tot 25% langer meegaan als u onnodig hard remmen voorkomt.

Remschijven

Remschijven

2. Neem bochten en rotondes met een gepaste snelheid
Wanneer u een bocht te hard neemt zullen de banden veel harder moeten vechten voor grip. Hierdoor slijten ze tot 30% sneller dan wanneer u bochten met een gepaste snelheid neemt.

Bandenslijtage

Bandenslijtage

3. Rijd uw auto rustig warm
Een automotor heeft ongeveer 5 tot 10 km nodig om op de juiste bedrijfstemperatuur te komen. Dit is voor de meeste auto’s 90 graden Celsius. Wanneer u een koude motor onnodig belast (boven de 4 duizend toeren bij een benzinemotor en 3 duizend toeren bij een dieselmotor) dan slijt deze onnodig veel. Hierdoor kunnen ook pakkingen extra onder druk komen te staan omdat ze te snel opwarmen. Een kapotte koppakking is hier meestal het gevolg van. Veel mensen kennen dit euvel wel. Kosten voor het vernieuwen van een kapotte koppakking? Dit verschilt per garage en per auto, maar over het algemeen bent u dan tussen de 400,- en €1.000,- kwijt.

Kapotte koppakking

Kapotte koppakking

4. Controleer elke 3 maanden uw oliepeil en het koelvloeistofpeil
De meeste auto’s gebruiken kleine hoeveelheden olie afhankelijk van het aantal gereden kilometers. Er is een marge waarbinnen dit normaal is. 1L op 10 duizend km is voor de meeste auto’s normaal. Er zijn auto’s die bijna niets gebruiken, maar de meeste auto’s gebruiken wel iets aan olie. Maar 1L op duizend km is dan wel weer veel. Wanneer u er op tijd bij bent wanneer één van deze vloeistoffen in peil begint te dalen, voorkomt u een hoop schade. Zoals oververhitting van de motor of een vastloper. Bij allebei de gevallen is uw motor total loss. Deze dient dan vervangen of gereviseerd te worden. En dat is niet goedkoop.

Oliepeil controleren

Oliepeil controleren

5. Vermijd putdeksels en gaten in de weg en rijd rustig over drempels
Natuurlijk kan dit niet altijd. U slingert dan misschien op de weg. Maar vaak kan het wel. De draagarmrubbers en de schokdempers krijgen het zwaar te verduren door een dergelijke rijstijl. Hierdoor slijten ze vele malen sneller. Dit zijn dure onderdelen waarmee u veel langer kunt doen wanneer u hier wel op let.

Draagarmrubbers

Draagarmrubbers

Met deze 5 tips kunt u met gemak €250,- per jaar besparen, op uw auto onderhoudskosten.

Vraag gratis offertes aan voor onderhoud en reparatie

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.