Wat zijn de goede EV laadpalen voor thuis?

De ontwikkeling van elektrische auto’s gaat razendsnel. In 2021 zijn er in Nederland maar liefst 6,6 miljoen elektrische auto’s verkocht. Naast Tesla en Polestar zijn ook gerenommeerde merken als Mercedes en Audi al langere tijd bezig om volledig elektrische modellen op de markt te brengen. Naast dat elektrisch rijden goed is voor het milieu, komen eigenaren van elektrische auto’s vaak ook in aanmerking voor subsidies van de overheid om elektrisch rijden te stimuleren. 
Het opladen van een elektrische auto vergt soms de nodige voorbereiding. Het plaatsen van een oplaadpaal bij je huis kan veel problemen wegnemen. In dit artikel zetten we de beste laadpalen voor jou op een rijtje.

EVbox Elvi

Het hebben van een laadpaal thuis is voor eigenaren van elektrische auto’s een mooie uitkomst. Tegenwoordig zijn laadpalen er in verschillende soorten en maten. Groot, klein en met verschillende laad sterktes. De EVbox Elvi is een van de sterkere thuis laadpalen op de markt. Met een maximaal laadvermogen van 22 kW laad jij je auto binnen een uur op tot een actieradius van ruim 120 km. De EVbox Elvi is te installeren aan de wand, maar ook als losse laadpaal. 

NewMotion Home Advanced

Een andere geschikte thuis laadpaal variant is de NewMotion Home Advanced. NewMotion is onderdeel van de Shell Group en is om deze reden ook vaak te vinden bij Shell tankstations. Deze laadpaal staat bekend om haar Fastcharge mogelijkheden, ideaal als jij maar kort de tijd hebt om de auto op te laden. Net als de EVbox Elvi beschikt deze laadpaal over een maximaal laadvermogen van 22kW. Het enige nadeel aan deze laadpaal is dat je verplicht bent om een Newmotion abonnement af te sluiten.  

Alfen Eve Single Pro-line

Deze klassieke laadpaal is visueel wellicht minder aantrekkelijk dan zijn concurrenten, maar dit maakt hem zeker niet minder geschikt. Met een schaalbaar laadvermogen tussen de 3.7 kW en 22 kW is dit ook een geschikte oplossing voor thuisladen. De LED statusindicatie geeft aan wanneer de auto volledig opgeladen en klaar is voor gebruik. Bedrijven met elektrische bedrijfsauto’s kiezen vaak voor deze paal omdat de kast mogelijkheden biedt voor bedrukking met bedrijfslogo’s.

Een laadpaal vergelijken kan voor auto eigenaren een lastige klus zijn. De specificaties lijken vaak op elkaar en de prijzen liggen doorgaans ook dicht bij elkaar in de buurt. Wanneer je besluit om laadpaal aan te schaffen, kijk dan vooraf goed naar het type aansluiting dat jouw auto heeft. Niet elke laadpaal is geschikt voor iedere auto.