Wat kan je zoal doen met Tesla software?

De Tesla is inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Of je nu wel of geen fan bent van elektrisch rijden en de technische snufjes die een Tesla heeft, toch is de auto voor veel mensen interessant. De software biedt vele extra functies. Deze maken niet alleen het rijden met een Tesla een stuk leuker, maar ook tijdens het wachten. Bovendien vind je er de humor van Elon Musk in terug. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

Maar omdat de software er is om een veilige rijervaring te hebben, zijn niet alle functies altijd beschikbaar. Ben je niet in de buurt van je auto, dan zijn er verschillende opties beschikbaar om je auto in de gaten te houden. Dankzij onder andere de software is de Tesla een klasse apart in de autowereld.

Software voor entertainment

Niets zo vervelend wanneer je in de file staat of wacht tijdens het laden van je auto. Een beetje om je heen kijken, verveelt dan al gauw. Zijn je kinderen mee op vakantie, dan ben je als ouders het gejengel ook wel snel zat. Daarom zijn er apps zoals YouTube en Netflix beschikbaar. Je kan zelfs eenvoudig spelen in een online casino Nederland via het scherm.

In China is inmiddels de karaoke functie populair. Vele liedjes en hun teksten zijn daar te vinden. Met de bijbehorende microfoon is plezier gegarandeerd. Helaas is het nog even wachten tot deze optie ook in de rest van de wereld beschikbaar wordt.

Gelukkig hebben ze wel een muziekapp. Deze biedt zelfs de optie om expliciete teksten ook voor kleine kinderen geschikt te maken. Aan muziek dus geen gebrek, ook achterin!

Software voor tijdens het rijden

Alle Tesla’s zijn uitgerust met een autopilot-functie. Dit rijhulpsysteem helpt om de auto binnen de rijbaan te houden. Daarbij helpt de functie om te kunnen versnellen of remmen wanneer dat nodig is. Uiteraard is het geen vervanging van de bestuurder, maar het maakt dat je meer ontspannen op de weg zit. De full self-driving software is een onderdeel van de autopilot-functie. Deze is evenwel nog in haar beta-fase en dus volop in ontwikkeling. De running joke volgens Elon Musk luidt elk jaar opnieuw, dat het volgend jaar misschien wel op punt zal staan.

De Tesla’s hebben ook parkeersensoren. Dit maakt dat je tijdens het inparkeren op elk moment bewust kunt zijn van een object dat in de buurt komt. Door beelden en geluiden word je hierop gewezen. Niets nieuws onder de zon, maar wel onmisbaar als je moeite met parkeren hebt.

De stevigheid van de luchtvering verandert automatisch tijdens het rijden. De locatie speelt hier een rol in. Handmatig is het eveneens te regelen. Ideaal wanneer je zelf een verandering in de weg ervaart.

Software voor de snelle rijder

Ook aan snelheidsliefhebbers is gedacht. Door het instellen van de plus-functie worden de batterijen verwarmd. Hierdoor kun je een maximale snelheid halen. Ideaal voor een rondje over het circuit!

Natuurlijk wil je dan ook zo snel mogelijk kunnen optrekken. Hiervoor is de plaid-functie. Wanneer je Tesla deze functie heeft, dan heb je batterijen en drie elektromotoren die ruim duizend PK kunnen bereiken. Hiermee kun je binnen twee seconden een snelheid van zo’n 96 kilometer per uur behalen.

Dankzij deze functie doen ze niet onder aan bijvoorbeeld een Lamborghini, als het gaat om prestatie.

Software voor klimaatbeheersing

Niets is fijner dan een koele auto wanneer het buiten warm is. Tesla heeft ook daarom een bescherming voor oververhitting van de auto. Deze werkt automatisch, ook wanneer je niet in de auto zit. Er zijn zelfs modellen Tesla’s die een HEPA-filtersysteem hebben. Hierdoor wordt lucht van buiten gezuiverd. Het filtersysteem is zo krachtig dat pollen, bacteriën en zelfs giftige stoffen onmogelijk je auto inkomen.

Zelfs aan onze trouwe viervoeters is gedacht. Met een speciale hondenmodus wordt gezorgd dat de temperatuur goed geregeld wordt en er geen oververhitting kan ontstaan. Het touchscreen in de auto geeft dit ook aan, zodat omstaanders weten dat ze niet ongerust hoeven te zijn!

Software voor camera’s

De camera’s worden natuurlijk gebruikt voor het inparkeren. Maar er is nog een slim systeem dat Tesla heeft ontwikkeld: de Sentry-modus. We kennen allemaal wel dat je terugkomt bij je auto en ineens een lelijke kras of deuk ziet zitten. Tesla heeft ervoor gezorgd dat je die stress niet meer hoeft te ervaren. Zodra er een object tegen je auto aankomt, gaan automatisch de camera’s werken. Ook krijg je gelijk een melding in de speciale Tesla app. Hierdoor kun je later terugzien waar de eventuele schade door is ontstaan.

De Tesla app

Natuurlijk is er ook speciale software voor op je telefoon. Je wilt uiteraard altijd en overal kunnen zien hoe het met je auto is. Niet alleen de Sentry-modus is in de app te volgen. Ook kun je met de app de airconditioning en verwarming regelen. Je kunt in de gaten houden hoe het opladen van je auto gaat, zodat je je auto op tijd bij een openbare laadpaal kunt weghalen. Daarnaast kun je met de app je auto openen of juist op slot doen. Voor elke Tesla-bezitter is de app dan ook een onmisbaar stukje software.

De sleutel

Met de Tesla app kun je je auto al openen of vergrendelen. Daarnaast heb je een kaart die je daarvoor kunt gebruiken. Niet iedereen vindt dat even handig. Daarom heeft Tesla ook speciale sleutels. Hoe kan het anders, deze hebben de vorm van een Tesla. Zo heb je je auto eigenlijk altijd een beetje in je zak of tas!

Inmiddels zijn er ook een Tesla-modellen waarvan de deuren automatisch opengaan zodra je met je sleutel in de buurt komt. Hierdoor hoef je nooit meer naar je sleutel zoeken met volle boodschappentassen in de hand.

Software updates en bètafuncties

Alle software moet natuurlijk up-to-date zijn. Daarom zijn er regelmatig updates te downloaden. Deze vinden automatisch plaats via wifi. Tijdens het downloaden kun je gewoon rijden. Worden de updates geïnstalleerd, dan is rijden uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk. Gelukkig wordt het opladen uitgesteld tot dat de updates geïnstalleerd zijn.

Daarnaast heb je over-the-air updates. Deze zorgen voor nieuwe functies en updates om de auto in de toekomst veiliger te maken.

Tot slot heb je nog bepaalde bètafuncties. Een voorbeeld hiervan is de Full Self-Driving-ad-on, die we al eerder aanhaalden. Dit is een optie binnen de Autopilot die de auto van rijstrook kan laten wisselen, stopborden en stoplichten kan herkennen. Deze optie is voorlopig alleen beschikbaar voor bestuurders die voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen. Maar hieruit blijkt wel dat de software van Tesla steeds uitgebreider wordt. Wil jij nu ook een Tesla?