Deze rol spelen auto’s in entertainment

Auto’s zijn vaak een onderwerp in verschillende soorten entertainment. Zo kennen we niet alleen de iconische roze bak van de familie Flodder in de gelijknamige serie, ook de DMC DeLorean van Back To The Future kunnen we ons allemaal zo voor de geest halen. Iconische auto’s zijn van alle tijden en zijn niet alleen in films en series te vinden. Zo worden ze bijvoorbeeld ook bezongen door de grote sterren. Als je erover nadenkt, zijn er heel wat vormen van entertainment waarin de meest geliefde auto’s een hoofdrol hebben.

Entertainment met de auto in de hoofdrol

In de film Back To The Future heeft de DMC DeLorean de hoofdrol, in de meeste films van James Bond rijdt de spion in een Aston Martin DB5. En dat is niet het enige. Steeds meer gokbedrijven kiezen ervoor om de auto in de hoofdrol van hun online gokkasten neer te zetten. Op die manier kun je als autoliefhebber altijd genieten van de leukste spellen en andere content met auto’s. Niet alleen bedrijven en filmmakers kiezen ervoor om auto’s als entertainment in te zetten. Er zijn ook heel wat liedjes over auto’s gemaakt door de bekendste zangers van de wereld.

Auto’s in online gokkasten

Auto’s komen ook steeds vaker voor in online gokspellen. Er zijn heel wat gokbedrijven die klassieke online gokkasten voorzien van een onderwerp als een auto thema. Daarbij komen verschillende iconische auto’s voorbij, zoals bijvoorbeeld de roze auto van de familie Flodder. In een gokkast als 5 Reel Driver wordt een auto gekoppeld aan een Mega Moolah Jackpot en inmiddels speel je ook op de geweldige Grand Prix gokkast met een Formule 1 auto. Zo zijn er heel wat spellen met auto’s en racen in de hoofdrol. Je vindt deze spellen vaak in de top 10 online casinos, zodat je meteen kunt beginnen met het wagen van een gokje op een online gokkast met een auto thema.

Het spelen van gokkasten zoals Macau Racing en de overige gokkasten met een auto thema is speciaal bedoeld voor iedereen die wel een gokje wilt wagen en veel van auto’s houdt.

Auto’s in films

Natuurlijk mogen auto’s in films niet ontbreken. Zo rijdt The A-Team in de iconische jaren ‘80-serie rond in een zwart busje met een legendarische rode streep. Toegegeven, de sprongen die de GMC Vandura kan maken zijn wat onrealistisch groot en het busje komt overal zonder kleerscheuren van af, maar het laat wel zien hoe film- en seriemakers de auto in de hoofdrol zetten. Een auto als de DMC DeLorean in de Back To The Future kan nog veel meer kunstjes: hij reist door de tijd, kan vliegen en rolt op de treinrails. Het bedrijf achter het merk was zelfs al gestopt met de productie van de auto toen de film uitkwam, maar het werd een populaire auto.

Die auto is daardoor inmiddels zelfs zoveel waard, dat een Amerikaan wel even schrok toen hij erachter kwam dat hij de iconische auto uit 1981 in zijn schuur had staan. En natuurlijk mag KITT uit de jaren ’80 serie met David Hasselhoff in the Knight Rider niet ontbreken. Zo speelden niet alleen acteurs, maar ook auto’s een hoofdrol in de film.

Liedjes over auto’s

Liedjes over auto’s zijn tenslotte van alle tijden. Sommige auto’s die worden bezongen, kunnen we gerust een oldtimer noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de auto die werd bezongen door de Golden Earring in het nummer ‘Radar Love’? En John Denver deed het met zijn ‘Country Roads’ een stuk rustiger aan. Ook hedendaagse muziek gaat nog vaak over auto’s, zoals bijvoorbeeld ‘Chasing Cars’ van Snow Patrol. Liedjes die echt specifiek over auto’s gingen zijn er wel een stuk minder, maar we kennen wel wat voorbeelden. Zo sprak Bruce Springsteen zijn voorkeur uit voor een ‘Pink Cadillac’ en bezong Prince zijn ‘Little Red Corvette’.

Daarmee kunnen we wel stellen dat auto’s in entertainment altijd een belangrijke rol hebben gespeeld, of het gaat om film, gokkasten of muziek.