De trends in metaalbewerking voor automakers 

Als je werkzaam bent in de wereld van metaalbewerking voor automakers, dan is het je vast en zeker weleens een keer opgevallen dat er een aantal trends gaande zijn. Zo ook in een webshop van een specialist als OrderOn. Redenen genoeg om je hier wat verder over in te gaan lezen en deze trends ook op een erg slimme manier toe te passen binnen je eigen organisatie. Benieuwd geraakt? En kom je hier graag wat meer over te weten? We hebben een aantal belangrijke trends voor je op een rijtje gezet in dit artikel. 

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van gerecyclede materialen 

Een van de beste trends die op dit moment gaande is voor een metaalbewerkingsbedrijf, is het gebruik van gerecyclede materialen in de wereld van metaalbewerking voor automakers. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op de materialen die tijdens ieder project worden gebruikt, maar ook de benodigde energie en de grondstoffen die voor de productie nodig zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om koelwater te gebruiken en hergebruiken, om op deze manier het kantoor duurzaam te verwarmen. Maar ook het recyclen van machines die verouderd zijn is vele malen eenvoudiger, mede omdat de fabrikant eigenaar van de machine blijft. 

Erg handige en nieuwe technologieën zoals 3D printen en robotica 

Maar op dit moment zijn er ook een hoop handige en nieuwe technologieën gaande. Dit wordt in de volksmond ook wel Smart Industry genoemd. Het is een erg fijne oplossing voor de toenemende vraag vanuit de markt naar de productie van kleinere hoeveelheden. Maar er kunnen ook meerdere producten en complexere producten worden geproduceerd. Denk daarbij aan producten waar software en elektronica in beeld komen. De productie vindt steeds vaker plaats tegen lagere kosten en in hoge kwaliteit door innovaties als 3D printen en robotica. Het is hierdoor ook meteen mogelijk dat er maatwerk kan worden geleverd, maar dan tegen de prijs van een massaproduct. 

De vraag van de klant staat altijd centraal 

Vandaag de dag is maatwerk belangrijker dan ooit. Dit is ook erg goed terug te zien in de rol van de klant in het proces binnen je bedrijf. Een klant heeft het steeds vaker voor het zeggen, wat betekent dat je de metaalbewerking daar altijd goed op af moet stemmen. Maar door bovenstaande trends toe te passen op de werkvloer, is dit makkelijker dan ooit. Ga je daar op korte termijn al een keer mee aan de slag?