Auto-keuze: vind de perfecte match voor je wensen

We vinden het tegenwoordig vanzelfsprekend om elke dag in onze auto te stappen en naar ons werk te rijden. Je ziet overal auto’s en ze zijn er in allerlei kleuren en maten; de keuzemogelijkheden zijn ontelbaar. In dit artikel gaan we het hebben over de verschillende soorten auto’s.

De soorten van auto’s

De volgende veelvoorkomende types auto’s zijn: hatchbacks, sedans, SUV’s, hybride auto’s en elektrische auto’s. Elk type auto is ontworpen om specifieke behoeften van doelgroepen tegemoet te komen. Ben je sportief en heb je veel ruimte nodig, dan denk je al snel aan de aanschaf van een SUV. Is dat niet zo belangrijk, dan is een praktische sedan meer voor jou.

Je kunt ook gewoon dromen dat je te veel geld hebt door te fantaseren over het winnen van de megajackpot bij casino 777. Dan is het kopen van een Bugatti La Voiture Noire sportwagen, een prachtige droom van 16,5 miljoen euro, misschien wel een mooie gedachte. 

De Sedan

Deze traditionele auto heeft vier deuren, een vast dak en een kofferbak die is afgesloten van het voorste deel van de auto. Hij is comfortabel en bij uitstek geschikt als gezinsauto. Hij heeft veel bagageruimte en is een praktische optie voor dagelijks gebruik. Een goed voorbeeld van de Sedan is een Honda Civic of de Toyota Camry.

Hatchback

Hatchbacks zijn auto’s waarbij de binnenruimte langs de koffer te bereiken is. De achterbank is opklapbaar waardoor er een zee van kofferruimte ontstaat. De voorzijde van de auto ziet er net hetzelfde uit als bij een sedan. En net als bij een sedan het je kleinere goedkopere modellen en grotere, duurdere. De grootste is de Porsche Panamera. Met een instapprijs van € 125.000 niet direct een koopje te noemen. Het kan natuurlijk ook anders.

Als je veel in de stad rijdt, koop dan een Toyota Yaris of een Ford Fiesta. Het zijn ideale keuzes als je op zoek bent naar een wendbare auto.

Elektrische auto

De nieuwste auto’s zijn steeds vaker elektrisch, wat betekent dat ze worden aangedreven door batterijen. Als je op zoek bent naar een duurzame auto, dan is een elektrische auto perfect voor jou. Je kunt er stil en comfortabel mee rondrijden, terwijl je tegelijkertijd een snelle acceleratie hebt. De Tesla Model 3 en de Chevrolet Bolt zijn voorbeelden van elektrische auto’s.

Sports Utility Vehicle (SUV)

Deze sportieve auto’s hebben een grotere binnenruimte. De SUV is ideaal voor gezinnen of mensen die van buitenactiviteiten houden, omdat hij voldoende ruimte biedt voor de passagiers en hun uitrusting. De bodemvrijheid van de SUV is groot, waardoor offroad rijden geen enkel probleem is. De wielen zijn hoger, en dikwijls worden ze uitgerust met vierwielaandrijving. Populaire SUV’s zijn de Ford Explorer, de Range Rover en de Toyota RAV4.

Hybride Auto

Dit is een auto die een combinatie is van elektrische en benzinemotoren. De actieradius van de elektrische auto verhoogt hierdoor. Het is ook nog eens een zeer kosteneffectieve en milieuvriendelijke auto, je kunt bijvoorbeeld de benzinemotor gebruiken op snelwegen en de elektrische in de stad. Een voorbeeld van een hybride auto is de Ford Fusion Hybride.

Hybride Auto

Tenslotte

Wat voor auto het beste bij jou past, hangt af van je voorkeur. Of je nu op zoek bent naar duurzaamheid, handigheid, praktische doelen of snelheid, het is belangrijk dat de auto aan al je wensen voldoet. Neem even de tijd om na te denken over wat je belangrijk vindt en wat je je kunt veroorloven, dan is een keuze zo gemaakt.