Auto tuning

Home Auto tuning

Lees over de mogelijkheden van auto tuning

Vraag gratis offertes aan bij garages in uw buurt. Vergelijk prijs, service en afstand. En vind snel de juiste garage om uw auto te tunen.

Tuning
Bij tuning gaat het vooral om de prestatieverbetering van uw auto. Denk aan het verlagen (voor een betere wegligging), chiptuning (voor meer motorvermogen), het installeren van een compressor of turbo voor een aanzienlijke prestatieverbetering, het installeren van grotere remschijven en klauwen, enz.

Styling
Styling draait om het verbeteren van het uiterlijk van uw auto. Denk aan geblindeerde ramen, andere velgen voor een sportievere look, bestickering, special paint, heldere lampen, enz. Bij Automaker.nl hebben wij gespecialiseerde tuning- en stylinggarages die u professioneel kunnen helpen.

Tuning & styling gecombineerd

Tuning & styling gecombineerd

Een veel voorkomende manier om auto’s meer vermogen te geven is Chiptuning.

Wat is Chiptuning?
Tegenwoordig worden de meeste motoren in auto’s door een computer (regelapparaat) aangestuurd. Deze regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip.

Bij chiptuning optimaliseert een tuningbedrijf de programma’s die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. De chip of processor in een ECU* zijn geladen met software welke bij de fabriek is geïnstalleerd. Vaak zijn deze programma’s geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor.

Vermogensoptimalisatie zonder schade aan de motor
De ruimte biedt dus de mogelijkheid de automotor te optimaliseren, zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt. Sommige fabrikanten brengen zelfs verschillende vermogensvarianten van dezelfde motoren op de markt. Indien men de sterkere versie overweegt aan te schaffen bij de dealer, kan men ook voor chiptuning kiezen.

Door middel van vermogensoptimalisatie (chiptuning) kan vaak hetzelfde resultaat bereikt worden, als wanneer men een nieuwe auto aanschaft met meer vermogen en koppel.

Vraag gratis offertes aan voor auto tuning of styling

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.