Goedkoop distributieriem vervangen

Home Goedkoop distributieriem vervangen

Goedkoop distributieriem vervangen? Vergelijk gratis offertes van betaalbare garages bij u in de buurt

Het tijdig vervangen van uw auto distributieriem is belangrijk. Want wanneer de distributieriem knapt is de kans op motorschade groot. Bij de meeste auto’s hoort de distributieriem tussen de 60 en de 120 duizend km vervangen te worden. Er is ook een tijdsbestek voor wanneer de distributieriem vervangen moet worden indien u weinig kilometers rijdt. Dit is voor de meeste auto’s vier jaar. Dit hoeft niet altijd een dure klus te worden. Door het vinden van de juiste garage kunt u goedkoop de distributieriem van uw auto laten vervangen.

Distributieriem vervangen

Wat doet de distributieriem?
De distributieriem is een getande riem die in moderne verbrandingsmotoren de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden.

Wat wordt er mee vervangen samen met de distributieriem?
Behalve de riem zelf, wordt aangeraden om ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp mee te laten vervangen. En doordat de waterpomp wordt vervangen zal de koelvloeistof ook vervangen moeten worden.

Deze onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Wanneer één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt vervangen, moet de riem er weer af om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan hoge arbeidskosten mee samen. Daarom wordt altijd aangeraden om deze onderdelen mee te nemen bij het vervangen van uw auto distributieriem.

Goedkoop distributieriem vervangen – wat zijn de kosten?

Gemiddeld kost het vervangen van een distributieriem €450,-. Door offertes te vergelijken kunt u goedkoop de distributieriem van uw auto laten vervangen.

Vraag gratis offertes aan voor distributieriem vervangen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.