Distributieriem vervangen Opel Meriva

Home Distributieriem vervangen Opel Meriva

Wilt u de distributieriem van uw Opel Meriva laten vervangen? Lees wanneer deze vervangen moet worden en wat de kosten zijn

Vervang de distributieriem van uw Opel Meriva voor de beste prijs via Automaker.nl

Het tijdig vervangen van uw auto distributieriem is belangrijk. Want wanneer de distributieriem knapt is de kans op motorschade groot. Bij een Opel Meriva hoort de distributieriem tussen de 80 en 100 duizend km vervangen te worden. Er is ook een tijdsbestek voor wanneer de distributieriem vervangen moet worden indien u weinig kilometers rijdt. Dit is voor de Opel Meriva vier jaar. Voor specifieke informatie kunt u het onderhoudsboekje van uw Opel raadplegen.

Distributieriem vervangen Opel Meriva

Wat doet de distributieriem?
De distributieriem in een Opel Meriva is een getande riem die de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden.

Wat wordt er mee vervangen samen met de distributieriem?
Behalve de riem zelf, wordt aangeraden om ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp van uw Opel Meriva mee te laten vervangen. En doordat de waterpomp wordt vervangen zal de koelvloeistof ook vervangen moeten worden.

Deze onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Wanneer één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt vervangen, moet de riem er weer af om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan hoge arbeidskosten mee samen. Daarom wordt altijd aangeraden om deze onderdelen mee te nemen bij het vervangen van uw Opel Meriva distributieriem.

Kosten distributieriem vervangen voor een Opel Meriva

Gemiddeld kost het vervangen van een distributieriem voor een Opel Meriva €425,-. Door offertes te vergelijken kunt u met gemak 25% besparen op deze prijzige klus. Vraag daarom gratis offertes aan voor het vervangen van de distributieriem van uw Opel Meriva.

Vraag gratis offertes aan voor distributieriem vervangen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.