Distributieriem vervangen Ford Fiesta

Home Distributieriem vervangen Ford Fiesta

Lees wanneer de distributieriem van uw Ford Fiesta vervangen moet worden en wat de kosten zijn

Vervang de distributieriem van uw Ford Fiesta voor de beste prijs via Automaker.nl

Het tijdig vervangen van uw auto distributieriem is belangrijk. Want wanneer de distributieriem knapt is de kans op motorschade groot. Bij de meeste auto’s hoort de distributieriem tussen de 80 en de 120 duizend km vervangen te worden. Er is ook een tijdsbestek voor wanneer de distributieriem vervangen moet worden indien u weinig kilometers rijdt. Dit is voor de Ford Fiesta vier jaar.

Distributieriem vervangen Ford Fiesta

Wat doet de distributieriem in een Ford Fiesta?
De distributieriem in een Ford Fiesta is een getande riem die de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden.

Wat wordt er mee vervangen samen met de distributieriem?
Behalve de riem zelf, wordt aangeraden om ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp van uw Ford Fiesta mee te laten vervangen. En doordat de waterpomp wordt vervangen zal de koelvloeistof ook vervangen moeten worden.

Deze onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Wanneer één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt vervangen, moet de riem er weer af om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan hoge arbeidskosten mee samen. Daarom wordt altijd aangeraden om deze onderdelen mee te nemen bij het vervangen van uw auto distributieriem.

Kosten distributieriem vervangen Ford Fiesta

Gemiddeld kost het vervangen van een distributieriem voor een Ford Fiesta €375,-. Door offertes te vergelijken kunt u gemiddeld 20% besparen op deze klus. Vraag daarom nu gratis offertes aan van erkende en betaalbare garages bij u in de buurt.

Vraag gratis offertes aan voor distributieriem vervangen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.