Welke bus voor welke branche?

Ben je op zoek naar een bedrijfswagen? Dan zul je al gauw overrompeld worden door het aanbod. De ene beweert meer ruimte hier te hebben, terwijl de ander zuiniger in verbruik is. Wanneer je op zoek bent naar een bedrijfswagen, wil je niet te lang wikken en wegen. Grote kans dat je deze bedrijfswagen namelijk al snel nodig hebt. Toch is het verstandig om je opties goed te bekijken, want het blijft tenslotte een langetermijninvestering. In dit artikel vertellen we je daarom wat een goede bedrijfswagen is en waarom.

Bedrijfswagens voor de logistieke branche

Een grote favoriet in de logistieke branche is de Mercedes Sprinter. Deze bedrijfswagen is sinds de introductie in 1995 alleen maar populairder geworden en dat is niet voor niets: het aantal varianten en opties is eindeloos. Dit betekent dat deze bedrijfswagen in principe maatwerk biedt voor de behoeften van jouw onderneming. Een goede tweede optie na de Mercedes Sprinter is de Volkswagen Crafter. Deze robuuste bedrijfswagen biedt ook vele opties in uitvoeringen en is een stuk minder prijzig. Tot slot is de Renault Master ook een populaire derde optie in deze branche: niet voor niets ook enkele jaren geleden nummer één. De scherpe prijs van de Renault Master is dan ook de beste optie met een kleiner budget.

Bedrijfswagens voor de bouw

Ook in de bouw zijn een aantal bedrijfswagens favoriet. Denk aan het A-merk en model Mercedes-Benz Vito. De prijs-prestatie verhouding wint hier glorieus. De tweede populaire keuze is de Volkswagen Transporter. Deze zit dan ook flink kort achterop de Vito. De Transporter is namelijk al generaties lang op de markt en heeft een vertrouwde merknaam opgebouwd. Zoek je iets compacter, dan is de Ford Transit Custom ideaal. 

Bedrijfswagens voor personenvervoer

Zowel in de bouwsector als in de personenvervoer branche zijn dezelfde bedrijfswagens favoriet. Dit komt omdat deze bedrijfswagens hoog scoren als het gaat om betrouwbaarheid. Denk aan airconditioning en fijne zitplekken.