Welke autoverzekering kies ik?

In Nederland is het afsluiten van een autoverzekering verplicht wanneer je een auto aanschaft. Maar, wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten, heb je keuze uit verschillende dekkingsvormen. Zo heb je een WA, WA beperkt casco en een Allrisk dekking. Voordat je de keuze maakt is het belangrijk om kennis te hebben van de verschillende dekkingsvormen zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw situatie past. Lees daarom dit artikel verder om meer te leren over de verschillende dekkingsvormen.

WA-verzekering

De WA-verzekering is de verplichte verzekering die je als autobezitter in Nederland moet afsluiten en heeft een minimale dekking. Deze verzekering dekt alleen de schade die je met jouw auto aan anderen of aan de auto’s van anderen toebrengt. Dus wanneer jij zelf schade aan je eigen auto rijdt, zal deze verzekering dit niet dekken. Zo is de WA-verzekering een verplichte autoverzekering, en wordt deze verzekering vaak gekozen door mensen die in een iets oudere auto rijden.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco verzekering kun je zien als een uitbreiding op de WA-verzekering. Deze verzekering dekt de schade die je met jouw auto aan anderen toebrengt, en dekt daarnaast ook een aantal schades aan jouw eigen auto dat gebeurt buiten jouw schuld om. Denk daarbij aan schades zoals diefstal, brand en beschadigingen door invloeden van het weer. Deze verzekering dekt dus ook schades aan jouw eigen auto en wordt vaak gekozen door mensen die in een iets nieuwere auto rijden. Denk daarbij aan een auto van zo’n 4 tot 8 jaar oud.

De Allrisk-verzekering

De Allrisk-verzekering, ook wel een volledig casco verzekering genoemd, biedt de meeste dekking. Deze verzekering dekt de schade die je aan anderen toebrengt, de schade die aan jouw auto wordt toegebracht buiten jouw schuld om, en daarnaast ook de schade aan je eigen auto als gevolg van een ongeval. Dit geldt ook wanneer je zelf de veroorzaker bent van het ongeval. De All-risk verzekering wordt ook vaak gekozen door mensen die in een jongere en duurdere auto rijden.

Zo zijn er verschillende soorten autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen, waarbij je kunt kiezen uit drie verschillende dekkingsvormen. De WA-verzekering geeft minimale dekking en is in Nederland verplicht om af te sluiten. Logischerwijs wordt de premie duurder naarmate je voor een hogere dekking kiest. Voor de All-risk verzekering betaal je dus het hoogste bedrag per maand. Voor meer informatie over car insurance netherlands klik je hier.