Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af voor het dekken van schade 

Iedere bestuurder van een motorvoertuig kan in een verkeersongeval terecht komen. Een ongeluk schuilt immers in een klein hoekje. Hierbij kan het gaan om een kras of schade waarbij de reparatie kosten behoorlijk oplopen. Wanneer iemand anders jouw motorvoertuig beschadigd, is deze persoon aansprakelijk voor de schade. Ben jij verantwoordelijk voor de schade? Dan ben jij aansprakelijk. Gezien je een verkeersongeluk niet kunt voorzien, zijn Nederlanders verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Een aansprakelijkheidsverzekering

Voordat we ingaan op de verschillende vormen van schade, is het belangrijk om eerst licht te schijnen op wat een aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk is. Door deze verzekering af te sluiten, verlies je geen financiële middelen op het moment dat je aansprakelijk bent voor schade aan een ander. Je zult gedekt zijn voor de kosten van het verweer en de aansprakelijkheidsclaim. Afhankelijk van de verzekering die je afsluit, kun je gedekt zijn voor verschillende vormen van schade. Het is goed om te weten dat je ook aansprakelijk kunt zijn voor schade die je indirect veroorzaakt hebt. Hierbij kun je denken aan het geval waarbij je jouw auto niet naar behoren onderhouden hebt. Een ander scenario is wanneer er auto onderdelen op de auto gemonteerd zijn en niet goed op de auto zijn gezet. Het is raadzaam om bij je verzekering na te gaan of deze vormen van schade al dan niet gedekt worden. 

Verschillende dekkingen

Voor een auto, motor, scooter, brommer of snorfiets sluit je een WA-verzekering af en dit kun je bij de meeste verzekeraars doen. Wist je dat er drie vormen van dekkingen voor motorvoertuigen zijn? Ten eerste kun je kiezen uit de reguliere WA-verzekering. Deze verzekering is beperkt tot het dekken van schade die je aan anderen toebrengt. Wil je meer gedekt zijn? Dan kun je kiezen voor een WA-beperkt casco verzekering. Met deze verzekering ben je gedekt tegen schade dat door onmacht is ontstaan. Hierbij kun je denken aan schade, zoals brand, diefstal, een botsing met een dier, storm en zelfs hagel. Tot slot kun je voor een all risk-verzekering kiezen. Door deze verzekering af te sluiten ben je volledig gedekt tegen alle vormen van schade.

Kortom, iedere bestuurder kan in een ongeval terecht komen. Om ervoor te zorgen dat je gedekt bent tegen schade, ben je verplicht op een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. waar je voor verzekerd bent, hangt af van de dekking die je kiest.