Autobedrijf H. Kraaijvanger Sint Oedenrode

Autobedrijf H. Kraaijvanger in Sint Oedenrode
Eversestraat 47
5491 SR Sint Oedenrode
Bel ons op: 0413-472285
Meer informatie vind u op: 
Of mail naar: 

Auto reparatie bij Autobedrijf H. Kraaijvanger in Sint Oedenrode

Van tijd tot tijd zal een auto reparatie nodig zijn. Hier ontkom je niet aan. Gelukkig kun je hiervoor altijd terecht bij Autobedrijf H. Kraaijvanger in Sint Oedenrode. Al binnen enkele stappen kun je bij ons een reparatie voor je auto regelen. Hierbij maakt het niet uit wat de specifieke reparatie is die ondernomen moet worden. Dit geef je simpelweg aan, waarna je op zoek gaat naar een autogarage bij jou in de buurt. Binnen no time heb je een afspraak gemaakt en is je auto binnen de kortste keren weer zo goed als nieuw. Autobedrijf H. Kraaijvanger in Sint Oedenrode maakt het je gemakkelijk. Wat kan een garage zoal voor je betekenen?

Onderhoudsbeurt bij Autobedrijf H. Kraaijvanger in Sint Oedenrode

Natuurlijk is het niet altijd zo dat een reparatie nodig is. Je kunt namelijk ook bij een autogarage terecht voor een onderhoudsbeurt. Sowieso is het aan te raden om minimaal één keer per jaar je auto naar de garage te brengen voor een onderhoudsbeurt. Dit kun je tegelijkertijd met de APK keuring laten uitvoeren. Dit is een aanrader voor mensen die jaarlijks minder dan 15.000 km rijden. Wordt er meer gereden dan dat, dan kan het zijn dat je per kilometer interval een onderhoudsbeurt moet laten doen. Een fabrikant kan bijvoorbeeld aangeven dat je bij iedere 20.000 km een keuring moet laten doen. Sowieso is het aan te raden om een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren als dit al langer dan een jaar geleden gebeurd is.

Autobedrijf H. Kraaijvanger Sint Oedenrode

Wanneer kun je het beste een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt bij Autobedrijf H. Kraaijvanger in Sint Oedenrode? Ten eerste is het aan te raden om de handleiding van je auto te checken. De fabrikant zal hierin vermeld hebben vanaf welke kilometerstand je het beste onderhoud aan je auto kunt laten uitvoeren. Ook kan er een serviceweergave verschijnen op je dashboard. Moderne auto’s bevatten vaak van dit soort handige indicatoren, zodat je meteen weet wanneer een onderhoudsbeurt nodig is. Daarnaast is onderhoud bij een garage een aanrader als je auto niet meer zo fijn rijdt als eerst, rare geluiden maakt of wanneer je onverwachte trillingen voelt. Ook als je auto nergens last van heeft, kan een onderhoudsbeurt een aanrader zijn. Zo weet je meteen hoe je auto er voor staat. Tijdens het onderhoud wordt meteen bekeken of een reparatie aan de auto nodig is of niet.

APK keuring

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het is één van de weinige keuringen binnen Europa die wettelijk verplicht is. Zonder geldige APK mag je niet de weg op. Niet alleen kan dit je een boete opleveren, maar mocht er een ongeluk plaatsvinden met dit voertuig dan kan je verzekeringsmaatschappij er voor kiezen om geen geld uit te keren. Kortom, er zijn genoeg redenen om een APK keuring uit te laten voeren. Dit kan bij Autobedrijf H. Kraaijvanger in Sint Oedenrode. Zo weet je meteen hoe de staat van je auto is op dat moment. Een ware keurmeester zal je auto op diverse aspecten beoordelen. Na een APK keuring kan je auto weer een tijdje vooruit.

Een APK keuring bestaat uit een aantal vaste onderdelen van je voertuig die gekeurd zullen worden. Ten eerste wordt je auto beoordeeld op het gebied van verkeersveiligheid. Hierbij kun je denken aan het controleren van de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, de inrichting van je stuur, de verlichting en de algehele carrosserie. Daarnaast zal bekeken worden in welke mate je auto effect heeft op het milieu. Tot slot zal alles omtrent de registratie bekeken worden. Hierbij kun je denken aan de kilometerstand, het identificatienummer en de hoeveelheid brandstof die wordt gebruikt.

Kleine beurt

Het zal je niet verbazen dat er bij een kleine beurt minder wordt uitgevoerd in vergelijking met een grote beurt. Toch kan ook de kleine beurt een positieve impact hebben op de levensduur van je auto. Ook deze beurt is periodiek. Veelal wordt aangeraden om bij een interval van 15.000 km een kleine beurt te laten uitvoeren, zeker wanneer de auto meer dan 6 jaar oud is. Waar bij een grote beurt alle onderdelen gecontroleerd worden, worden er bij een kleine beurt maar een aantal specifieke onderdelen gecontroleerd.

Veelal gaat het hierbij om auto onderdelen die sneller last hebben van slijtage. Ook kunnen onderdelen zoals motorolie en het oliefilter vervangen worden. Hoe sneller slijtage gedetecteerd wordt, hoe eerder schade voorkomen wordt en hoe langer je van je auto kunt genieten. Bovendien zijn de prijzen van een kleine beurt veelal voordelig. Ook voor een kleine beurt kun je terecht bij Autobedrijf H. Kraaijvanger in Sint Oedenrode.

Grote beurt

Het onderhouden van een auto bij een garage kun je onderverdelen in de grote beurt en de kleine beurt. De grote beurt zal nodig zijn bij specifieke intervallen. Het is aan te raden om op dat soort momenten extra controles uit te laten voeren. De kans is aanwezig dat er ook werkzaamheden door de garage uitgevoerd moeten worden. Goede voorbeelden hiervan zijn het verversen van diverse vloeistoffen (koelvloeistof, motorolie en remvloeistof bijvoorbeeld). Dergelijke taken kunnen latere schade voorkomen. Besparen op een dergelijke beurt wordt eigenlijk altijd gezien als een slecht idee. Op den duur zal dit leiden tot een veel hogere schadepost. Dit kun je beter zien te voorkomen.

De grote beurt vindt veelal om de 2 jaar plaats of per 30.000 gereden kilometers. Meer info over de noodzaak van een grote beurt kan gelezen worden in de meegeleverde handleiding van je auto. Alle onderdelen van je auto zullen gecontroleerd worden. Daarnaast zullen er altijd wat zaken vervangen worden. Hierbij kun je denken aan ruitenwissers, luchtfilters, motorolie en bougies. Tot slot willen we benadrukken dat de grote beurt niet hetzelfde is als een APK keuring. Bij een nieuwe auto is de APK keuring de eerste 3 tot 4 jaar niet nodig. Hierna wordt het een jaarlijks terugkerend fenomeen.

Wat kan een autobedrijf voor je betekenen?

Een autobedrijf zoals Autobedrijf H. Kraaijvanger in Sint Oedenrode kan je uit de brand helpen. Bij een reparatie aan je auto denk je waarschijnlijk meteen aan schadeherstel. Dit kan een reden zijn om je auto naar ons autobedrijf te brengen. Lakschade, sterretjes in de voorruit, stoeprandschade, roestschade, deukschade, bumperschade en nog veel meer: voor het herstellen van al deze schadeposten kun je bij ons terecht. Daarnaast kun je bij ons terecht voor diverse vormen van onderhoud.

Meer informatie vind u op de website van

Neem contact op met Autobedrijf H. Kraaijvanger via de telefoon op: 0413-472285. Of via email: . Of bezoek hun website:

Je vind Autobedrijf H. Kraaijvanger op: Eversestraat 47 5491 SR in Sint Oedenrode.