Uw auto voordelig onderhouden

Autoschade of autopech voorkomen? Uiteraard is het onderhoud van uw auto geen garantie tegen autopech maar het speelt wel een grote rol. Wanneer u met regelmaat uw auto checkt en de nodige werkzaamheden uitvoert kunt u immers gebreken vroegtijdig signaleren. In deze blog sommen we een aantal eenvoudige en voor de hand liggende zaken op met betrekking tot het onderhoud van uw auto. 

Check uw motorolie

Een automotor heeft motorolie nodig, motorolie smeert namelijk de draaiende onderdelen in een verbrandingsmotor. Wanneer uw auto geen of veel te weinig olie heeft, is er grote kans op ernstige motorschade. Dit kunt u voorkomen door regelmatig het oliepeil te bekijken en eventueel de olietank bij te vullen. Verder moet u natuurlijk wel de juiste motorolie kopen, een niet geschikte motorolie kan namelijk ook voor motorschade zorgen! Weet u niet welke motorolie geschikt is voor uw voertuig? Gelukkig kunt u dit op websites zoals kentekencheck.nu op basis van uw kenteken onderzoeken. 

Controleer ook andere vloeistoffen

Uiteraard is niet alleen de motorolie van belang. Check ook met regelmaat de peil van de versnellingsbakolie, de remvloeistof, de koelvloeistof, de stuurbekrachtingsvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan!

Bekijk regelmatig de bandenspanning

Met de juiste bandenspanning verbruikt u minder brandstof en gaan uw banden langer mee. De bandenspanning controleren is dus iets wat u daadwerkelijk kosten kan besparen. Daarbovenop zorgt een te lage bandenspanning ook voor een langere remweg! De juiste bandenspanning varieert per auto en kunt u terugvinden in het instructieboekje van uw auto. 

Vervang zelf uw luchtfilter

Een luchtfilter werkt als een soort van zeef die stof- en vuildeeltjes zeeft. Na zo’n 40.000 kilometer neemt de prestatie af en is de luchtfilter aan vervanging toe. De luchtfilter kunt u gewoonlijk terugvinden bovenop het motorblok vinden en eenvoudig demonteren en vervangen. Eventueel kunt u deze ook tussentijds schoonmaken met een luchtcompressor. 

Zelf aan de slag met het onderhoud van uw auto? Op Autoklusser.nl bestelt u allerlei vloeistoffen en accessoires voor het onderhoud van uw auto. Mist u informatie over uw auto? Lees dan het instructieboekje van uw auto of doe online een check op uw kenteken.