Wiellager vervangen

Home Wiellager vervangen


Wat doet een wiellager? Wanneer moet deze vervangen worden? En wat zijn de kosten?

Vraag gratis offertes aan bij garages in uw buurt. Vergelijk prijs, service en afstand. En vind snel de juiste garage om de wiellager van uw auto te laten vervangen.

Een wiellager zorgt ervoor dat de wielen van een auto soepel kunnen draaien. Wiellagers worden zwaar belast en zijn daardoor aan slijtage onderhevig.

Er zijn twee soorten wiellagers.
– Wiellager zonder aandrijfas verbinding.
Deze wiellagers zijn gemonteerd op de wielen die geen aandrijving hebben. Ofwel ze draaien gewoon mee. De wiellagers zonder aandrijfas verbinding zijn makkelijker te vervangen en daarmee ook iets goedkoper.

Wiellager vervangen

– Wiellager met aandrijfas verbinding.
De wiellagers met aandrijfas verbinding zijn gemonteerd op de wielen die de auto aandrijven. Meestal zijn dit de voorwielen. Maar bijvoorbeeld bij BMW en Mercedes zijn de aandrijfwielen achter. Dit zijn zwaardere lagers omdat ze meer krachten moeten kunnen verwerken en het dus zwaarder te verduren hebben.

Wanneer wiellager vervangen?
Wanneer een wiellager versleten is hoort u een zoemend/brommend geluid. Hoe harder de auto rijdt des te harder dit geluid wordt.

Een andere manier om te controleren of een wiellager versleten is, is door de auto op een brug te zetten waarbij de wielen vrij kunnen bewegen. Wanneer er speling is in de wiel horizontaal of verticaal, dan is de wiellager versleten en dient deze vervangen te worden.

Kosten wiellager vervangen

Gemiddeld kost het vervangen van een wiellager €150,-.

Vraag gratis offertes aan voor wiellager vervangen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.

784
geplaatste opdrachten voor wiellager vervangen