Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

Weet wat de kosten zijn en wat u kunt doen om de levensduur van uw auto koppeling te verlengen.

De koppeling van uw auto is een onderhoudsvrij onderdeel. Maar door slijtage dient deze elke paar jaar vervangen te worden. Uw rijgedrag bepaalt in hoge mate hoe snel de koppeling vervangen moet worden.

Wat doet de koppeling?
De koppeling verbindt de motor van de auto met de versnellingsbak. Voor technische informatie over de werking van de koppeling kunt u hier terecht. Dit artikel gaat over de kosten voor het vervangen van de koppeling en de kosten voor het verlengen van de levensduur van de koppeling.

Kosten voor het vervangen van de koppeling
Het vervangen van de koppeling van uw auto is een prijzige klus. Het is fijn dat deze niet jaarlijks vervangen hoeft te worden. Maar gemiddeld wordt de koppeling elke 5 jaar vervangen. De kosten hiervoor zijn gemiddeld rond de 600 euro. Dit verschilt per merk auto en per garage.

Hoe kunt u de levensduur van uw auto koppeling verlengen?
-Wanneer de auto nog rolt gebruik de 2e versnelling om op te trekken en niet de 1e versnelling.
-Geef bij het optrekken vanuit de 1e versnelling niet teveel gas: max. 1.500 toeren is meer dan genoeg.
-De auto in de bochten niet ontkoppelen. Selecteer op tijd voor de bocht de juiste versnelling en laat de auto met die versnelling door de bocht gaan.
-Houd uw voet niet op het koppelingspedaal tijdens het rijden.
-Koppel en ontkoppel zo efficiënt en zo snel mogelijk, zolang het pedaal niet volledig in- en uitgedrukt is slijt de koppeling sneller.

Koppeling met drukgroep

Koppeling met drukgroep

Hoe weet ik wanneer de koppeling vervangen moet worden?
Zodra de auto tijdens het optrekken of bij het gas geven wel toeren (meer geluid) maakt, maar niet vooruitkomt, dan weet u dat de koppeling versleten is. De koppeling kan dan de kracht van de motor niet overbrengen naar de versnellingsbak. De koppelingsplaten zijn dan versleten en moeten vervangen worden.

Vraag gratis offertes aan voor koppeling vervangen

Doe het voor een eerlijke prijs bij een vakkundige garage bij u in de buurt!
Moet de koppeling van uw auto vervangen worden? Vraag dan gratis meerdere offertes aan via Automaker.nl. U ontvangt all-in offertes met prijsgarantie. Vergelijk simpelweg de verschillende offertes en kies de garage uit die u een scherpe prijs aanbiedt. Door te vergelijken kunt u flink besparen op deze dure klus.

Om een prijsaanvraag te plaatsen klik simpelweg op “Reparatie plaatsen” onderaan deze pagina.

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *