Dynamo vervangen

Dynamo vervangen

Wat doet een dynamo? Wat zijn de kosten om de dynamo te vervangen? En wanneer moet deze vervangen worden?

Wat doet een dynamo?
De dynamo van uw auto levert stroom voor uw auto-elektronica. Denk aan verlichting, radio, elektrische stuurbekrachtiging etc. Daarbij laadt de dynamo ook de accu van uw auto op. Zodra de accu volgeladen is schakelt de dynamo de stroomtoevoer naar de accu af.

Een dynamo gaat meestal jaren mee, maar zal op een gegeven moment toch door slijtage vervangen moeten worden. De dynamo wordt door de V-snaar of een multiriem aangedreven.

Kosten dynamo vervangen
Gemiddeld liggen de kosten voor het vervangen van een dynamo op 450 euro. De dynamo is bij de meeste auto’s op een moeilijk bereikbare plaats bevestigd, waardoor de arbeidsuren oplopen. Dit maakt het een prijzige reparatie.

Wanneer dynamo vervangen?
Wanneer een dynamo niet meer goed functioneert, levert deze niet genoeg stroom meer voor de bovengenoemde functies. Dat merkt u bijvoorbeeld wanneer de auto moeilijk start (omdat de accu niet meer goed opgeladen wordt), maar dat merkt u ook aan een zwakke verlichting en ruitenwissers die trager dan normaal bewegen.

Wanneer een dynamo vervangen moet worden heeft u een aantal opties. U kunt een nieuwe dynamo installeren of deze laten reviseren. Reviseren is vaak goedkoper. U kunt in de meeste gevallen uw oude dynamo inruilen voor een gereviseerde, waardoor u korting krijgt op de gereviseerde dynamo.

Dynamo

Dynamo

Een dynamo wordt vaak in zijn geheel vervangen. Experts zouden deze ook uit elkaar kunnen halen en repareren. Maar dat is geen makkelijke klus wanneer u de nodige apparatuur niet hebt. Versleten onderdelen moeten dan vervangen worden door nieuwe. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dynamo’s reviseren. Veel autogarages kunnen dit ook.

Vraag gratis offertes aan voor dynamo vervangen

Doe het voor een eerlijke prijs bij een vakkundige garage bij u in de buurt!
Moet uw auto dynamo vervangen of nagekeken worden? Stuur uw reparatie dan op via Automaker.nl. Onze aangesloten vakkundige garages sturen u een offerte op met prijsgarantie. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de garage uit die u zelf wilt om de dynamo van uw auto te vervangen.

Om een prijsaanvraag te plaatsen klik simpelweg op “Reparatie plaatsen” onderaan deze pagina.

2 Comments. Leave new

Dinesh badal

Beste,

Mijn Dinamo van mijn Opel zafira 1.6 bouwjaar 2001 is stuk.
Nu heb ik een tweedehandse dinamon kunnen regelen en vroeg mij af waar ik deze voor een laag prinsje kan laten monteren.

Het liefst onder de €100,-

Met vriendelijke groet,
Dinesh Badal

Reply
admin

Beste Dinesh,

Kijk heel even hier: http://www.automaker.nl/garages-in-uw-buurt/
Het is wel lastig om dit onder de 100 euro gedaan te krijgen omdat een dynamo meestal op een lastig bereikbare plaats ligt.
Het kost meestal wel een paar uur arbeid om deze te vervangen.
Maar vraag hier anders even offertes op voor je vraag: http://www.automaker.nl/

Wellicht is er een garage in je buurt die je kan helpen voor de gewenste prijs.

Met vriendelijke groet,

Team Automaker

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *