V-snaar/multiriem vervangen

Home V-snaar/multiriem vervangen

Wat doet de V-snaar/multiriem? Wanneer moet deze vervangen worden? En wat zijn de kosten?

Vraag gratis offertes aan bij garages in uw buurt. Vergelijk prijs, service en afstand. En vind snel de juiste garage om de v-snaar van uw auto te laten vervangen.

Een V-snaar (ook wel multiriem genoemd) is een aandrijfriem die door de motor (krukas) met een poelie wordt aangedreven en de waterpomp, de dynamo, de stuurbekrachtigingspomp en/of de aircopomp aandrijft. De V-snaar staat onder spanning door één of meerdere spanrollen.

V-snaar vervangen

Wanneer V-snaar vervangen?
– Een V-snaar is een onderhoudsvrij onderdeel. Maar door slijtage en ouderdom dient deze op zijn tijd wel vervangen te worden. Meestal wordt dit bij een grote beurt gecontroleerd (en indien nodig vervangen).

– Wanneer een V-snaar versleten is slipt deze nogal eens (vooral met vochtig weer en in de winter). U hoort dan een sissend geluid. Het is dan tijd om deze te vervangen.

– Indien alleen de V-snaar is versleten wordt alleen de riem vervangen. In sommige gevallen is het nodig om ook de poelie te vervangen. Uw garage zal u hierover adviseren.

Wat gebeurt er indien de V-snaar breekt?
– Wanneer de V-snaar breekt worden de bovengenoemde onderdelen niet meer aangedreven. En omdat de dynamo ook niet meer wordt aangedreven zal de auto uitvallen, er wordt namelijk geen stroom meer opgewekt voor de nodige elektronica.

– Daarnaast zal de auto zwaar gaan sturen omdat de stuurbekrachtigingspomp niet meer wordt aangedreven. Zou u toch door kunnen rijden, dan kan de motor ook oververhit raken. De waterpomp wordt namelijk ook niet meer aangedreven zodat de koeling van de motor niet goed werkt.

Kosten V-snaar vervangen

Het vervangen van een V-snaar kost gemiddeld €100,-.

Vraag gratis offertes aan voor v-snaar vervangen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.

386
geplaatste opdrachten voor v-snaar vervangen