Distributieriem vervangen Volvo V40

Home Distributieriem vervangen Volvo V40

Lees wanneer de distributieriem van uw Volvo V40 vervangen moet worden en wat de kosten zijn

Vervang de distributieriem van uw Volvo V40 voor de beste prijs via Automaker.nl

Het tijdig vervangen van uw Volvo V40 distributieriem is belangrijk. Want wanneer de distributieriem knapt is de kans op motorschade groot. Bij de meeste auto’s hoort de distributieriem tussen de 80 en de 120 duizend km vervangen te worden. Er is ook een tijdsbestek voor wanneer de distributieriem vervangen moet worden indien u weinig kilometers rijdt. Dit is voor de Volvo V40 vier jaar. De specifieke gegevens over uw distributieriem vindt u in het onderhoudsboekje van uw Volvo.

Distributieriem vervangen Volvo V40

Wat doet de distributieriem in een Volvo V40?
De distributieriem in een Volvo V40 is een getande riem die de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden.

Wat wordt er mee vervangen samen met de distributieriem?
Behalve de riem zelf, wordt aangeraden om ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp van uw Volvo V40 mee te laten vervangen. En doordat de waterpomp wordt vervangen zal de koelvloeistof ook vervangen moeten worden.

Deze onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Wanneer één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt vervangen, moet de riem er weer af om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan hoge arbeidskosten mee samen. Daarom wordt altijd aangeraden om deze onderdelen mee te nemen bij het vervangen van uw auto distributieriem.

Kosten distributieriem vervangen Volvo V40

Gemiddeld kost het vervangen van een distributieriem voor een Volvo V40 €425,-. Door offertes te vergelijken kunt u gemiddeld 20% besparen op deze klus. Vraag daarom nu gratis offertes aan van erkende en betaalbare garages bij u in de buurt.

Vraag gratis offertes aan voor distributieriem vervangen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.