Distributieriem vervangen Opel Corsa

Home Distributieriem vervangen Opel Corsa

Wilt u de distributieriem van uw Opel Corsa laten vervangen? Lees wanneer deze vervangen moet worden en wat de kosten zijn

Vervang de distributieriem van uw Opel Corsa voor de beste prijs via Automaker.nl

Het tijdig vervangen van uw auto distributieriem is belangrijk. Want wanneer de distributieriem knapt is de kans op motorschade groot. Bij een Opel Corsa hoort de distributieriem tussen de 80 en 100 duizend km vervangen te worden. Er is ook een tijdsbestek voor wanneer de distributieriem vervangen moet worden indien u weinig kilometers rijdt. Dit is voor de Opel Corsa vier jaar. Voor specifieke informatie kunt u het onderhoudsboekje van uw Opel raadplegen. Afhankelijk van de bouwjaar hebben sommige Opel Corsa hebben een distributieketting. Deze gaat in theorie levenslang mee. In de praktijk wordt aangeraden om de distributieketting eens per 150 duizend km te laten nakijken en indien nodig te laten vervangen.

Distributieriem vervangen Opel Corsa

Wat doet de distributieriem in een Opel Corsa?
De distributieriem in een Opel Corsa is een getande riem die de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden.

Wat wordt er mee vervangen samen met de distributieriem?
Behalve de riem zelf, wordt aangeraden om ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp van uw Opel Corsa mee te laten vervangen. En doordat de waterpomp wordt vervangen zal de koelvloeistof ook vervangen moeten worden.

Deze onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Wanneer één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt laten vervangen, moet de riem er weer af om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan hoge arbeidskosten mee samen. Daarom wordt altijd aangeraden om deze onderdelen mee te nemen bij het vervangen van uw Opel Corsa distributieriem.

Kosten distributieriem vervangen voor een Opel Corsa

Gemiddeld kost het vervangen van een distributieriem voor een Opel Corsa €375,-. Door offertes te vergelijken kunt u met gemak 20% besparen op deze prijzige klus. Vraag daarom gratis offertes aan voor het vervangen van de distributieriem van uw Opel Corsa

Vraag gratis offertes aan voor distributieriem vervangen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.