Auto reparatie

Home Auto reparatie

Wat valt onder reparaties? Hoe voorkomt u dure reparaties? En waarom zijn reparaties vaak duur?

Vraag gratis offertes aan bij garages in uw buurt. Vergelijk prijs, service en afstand. En vind snel de juiste garage om de reparaties aan uw auto uit te laten voeren.

Wat valt onder reparaties
Reparaties zijn de minder leuke kanten van het autorijden. Want reparaties brengen altijd onvoorziene kosten met zich mee en meestal op momenten dat het u niet uitkomt. Waar onderhoud voorspelbaar en dus in te plannen is, zijn reparaties vaak extra onvoorziene kosten.

Automonteur aan het werk

Hoe voorkomt u dure reparaties?
Goed en tijdig auto onderhoud voorkomt het aantal reparaties. Zo kunt u een occasion voor een “lage” prijs aanschaffen, maar wanneer deze in het verleden onvoldoende onderhouden is geweest loopt u kans meer kosten te maken voor eventuele reparaties. Door jaarlijks kleine een grote beurt aan uw auto te geven kunt u tijdig opkomende problemen voor zijn en zo dure reparaties voorkomen.

Denk bijvoorbeeld aan het uitlijnen van uw auto. Dit zorgt ervoor dat de banden gelijkmatig slijten en u dus niet vroegtijdig nieuwe banden hoeft te kopen. Of het tijdig vervangen van de distributieriem. Wanneer deze knapt omdat u ver over de tijds- en kilometerlimiet van de riem zit, heeft u een grote kostenpost.
Zo zijn er veel voorbeelden mogelijk waar u door goed en tijdig onderhoud een hoop reparatiekosten voorkomt.

Houd rekening met onvoorziene reparaties
In sommige gevallen hebben reparaties niets te maken met goed onderhoud. Bijvoorbeeld wanneer een elektrisch raammechanisme stuk gaat, of elektrische spiegels, ruitenwissermotor, verwarmde stoelen. Deze opties kunnen stuk gaan, door een productiefout of slijtage/ouderdom. Bij een grote beurt wordt dit niet meegenomen. Daar dient u als autobezitter rekening mee te houden.

Waarom zijn reparaties vaak duur?
Reparaties zijn vaak duur omdat het om maatwerkoplossingen vraagt. Garages moeten vaak uitzoeken waar het probleem ligt voordat ze het kunnen oplossen. En hierdoor stijgen de arbeidskosten. Onderhoud aan de andere kant is vooraf vastgesteld en omdat het voor garages duidelijk is wat er moet gebeuren zijn de arbeidskosten lager.

Vraag gratis offertes aan voor auto reparaties

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.