2 besparingstips voor auto airco

Home 2 besparingstips voor auto airco

2 handige tips voor uw auto airco

Vraag gratis offertes aan bij garages in uw buurt. Vergelijk prijs, service en afstand. En vind snel de juiste garage om de airco van uw auto te onderhouden.

De airco van uw auto is een handige optie. Deze kan zowel de temperatuur aangenaam maken als vocht uit de lucht halen. Handig bij vochtig weer wanneer de ramen beslaan. Maar de kosten voor een airco check of bijvullen zijn best prijzig.

Wij geven u 2 tips die u veel geld zullen besparen op uw airco onderhoudskosten.

1. Gebruik uw auto airco regelmatig (minimaal 15min per maand)
Met regelmatig bedoelen we eens per week minimaal 10 minuten lang, het hele jaar door. Waarom? Door het systeem regelmatig te laten werken voorkomt u uitdroging van de pakkingen, wat op zijn beurt weer lekkages voorkomt. Zo zult u minder snel uw airco koelmiddel hoeven bijvullen.

U bespaart zo €50,- per jaar.

Airco tip 1

Airco tip 1

2. Zet de airco uit voordat u aankomt
Zet de airco 10 minuten voordat u op uw bestemming aankomt uit. Zet tegelijkertijd uw ventilatie op een gemiddeld of een hoge stand. Waarom? Zo krijgen de werkende delen van de airco de tijd om het vocht dat er geproduceerd is uit te drogen. Dit is handig omdat u op deze manier schimmelvorming voorkomt. En dus een reinigingsbeurt van uw aircosysteem voorkomt. En zo bespaart u weer €50,- per jaar.

Airco schimmelvorming, tip 2

Airco schimmelvorming, tip 2

Een jaarlijkse controle zoals veel garages beweren is niet noodzakelijk wanneer u de tips hierboven toepast! Dit is alleen nodig als uw auto airco niet meer goed koelt. Dit kan 2 jaar zijn maar het kan ook langer zijn. Wanneer u de airco wekelijks gebruikt zult u zien dat de werking meer dan één jaar goed blijft.

Vraag gratis offertes aan voor airco bijvullen

Voordelen van Automaker.nl

  • Ontvang vrijblijvend offertes
  • Met vaste prijsgarantie
  • Van RDW erkende garages bij u in de buurt
  • Vergelijk prijs, afstand en kwaliteit
  • Kies de beste garage en maak een afspraak
  • U bespaart gemiddeld 30%
  • ZONDER verrassingen achteraf
  • Onafhankelijk en gratis

Bij nieuwe onderdelen gelden de garantieregels van de betreffende garage. Meestal is dit 1 tot 3 jaar op montage en fabrieksfouten.